У Києві судитимуть шахрая, який привласнив земельну ділянку

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва до суду скеровано обвинувальний акт стосовно уродженця м. Черкас, який обвинувачується у шахрайському заволодінні земельною ділянкою у Дарницькому районі м. Києва (ч. 3, ч. 4 ст. 358, ч. 4 ст. 190, ч. 1 ст. 209 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що обвинувачений, за попередньою змовою групою осіб, слідство відносно яких триває, підробив договір дарування земельної ділянки, площею 0,6 га, яка знаходиться у Дарницькому районі м. Києва, згідно якого померла особа начебто подарувала земельну ділянку обвинуваченому.

Возможно, это изображение трава

Використовуючи підроблені документи, зловмисник зареєстрував за собою право власності на вказаний об’єкт нерухомості та у подальшому, з метою одержання прибутку від продажу одержаної у шахрайський спосіб земельної ділянки, відчужив її на користь юридичної особи.

Вказаними діями потерпілим спричинено шкоду на суму понад 1, 8 млн грн.

З метою збереження речових доказів у кримінальному провадженні за клопотанням окружної прокуратури на земельну ділянку накладено арешт.

Санкція статей передбачає до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.\

Київська міська прокуратура

You may also like...