В Одесі поліція затримала групу квартирних крадіїв

Зловмисники підозрюються у щонайменше десяти фактах крадіжок на території Одеси та області.

Оперативники управління карного розшуку ГУНП, Київського ВП та управління стратегічних розслідувань в Одеській області, спільно зі слідчими слідчого управління обласної поліції, під процесуальним керівництвом прокуратури Одеської області та за підтримки спецпідрозділів КОРД та батальйону поліції особливого призначення, затримали членів злочинного угруповання, яке «спеціалізувалося» на квартирних крадіжках. Заходи проводилися в Києві та Одеській області.

На даний час викрито п’ятьох осіб, які входили до складу групи, двоє з них затримані на території Одещини, ще один – у Києві.  Ще двоє підозрюваних оголошені в розшук. Усі затримані – громадяни іншої держави та вже притягувалися до кримінальної відповідальності.

За місцями проживання зловмисників правоохоронці провели санкціоновані обшуки. За їх результатами вилучили чималу кількість ювелірних виробів, 26 мобільних телефонів, з десяток наручних годинників, 275 тисяч гривень, відмички та інше майно, що використовували зловмисники у своїй злочинній діяльності. Також було вилучено сейф зі зброєю, фото- та відеотехніку та речі, які, імовірно, були викрадені з помешкань громадян.

Наразі п’ятьом учасникам угруповання повідомили про підозру за ч. 5 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Двом із них суд вже обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави 1 мільйон 404 тисячі гривень кожному.

В ході слідства встановлюватимуться інші особи, які також можуть бути причетні до протиправної діяльності цієї групи.

Громадяни, які мають інформацію про вчинення злочину або постраждали внаслідок такої діяльності, можуть звертатися за допомогою на спецлінію «102» або до управління стратегічних розслідувань в Одеській області за телефоном: +38 (048) 779-44-26.

Відділ комунікації поліції Одеської області 

You may also like...