Від вибуху гранати в Кривому Розі постраждав 61-річний чоловік і троє поліцейських

Поліція відкрила два кримінальні провадження.

У поліції розповіли деталі інциденту, який трапився вчора у Кривому Розі. Внаслідок вибуху гранати тілесні ушкодження отримав 61-річний чоловік, який підірвав гранату, та троє поліцейських. Перехожі громадяни не постраждали, інформує пресцентр МВС.

Як зазначається, 8 серпня близько 17:23 до поліції звернувся місцевий мешканець та повідомив, що планує підірвати гранату біля одного із будинків в Інгулецькому районі міста.

“За викликом негайно прибули патрульні поліцейські міста Кривого Рогу, які розпочали перемовини з чоловіком та викликали на місце події оперативні служби.  Під час розмови чоловік віддав правоохоронцям один боєприпас “РГД-5″, який тримав у руках. Однак після цього раптово з кишені дістав другу гранату та підірвав”, – сказано в повідомленні.

Цього ж дня в помешканні фігуранта поліція провела обшуки, в ході яких вилучено ще дві гранати. Все вилучене направлено на експертне дослідження.

За даним фактом відкриті кримінальні провадження за ч. 1 ст.263 (незаконне зберігання вогнепальної зброї та боєприпасів) та  за ч.1 ст. 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Триває слідство.

За повідомленням місцевих ЗМІ, що постраждалий прийшов на прохідну гірського комбінату з двома гранатами і вимагав пустити його на територію.

Оперативно прибулі на місце співробітники поліції виявили чоловіка у дворі. Він у прямому сенсі сидів на одній гранаті, а іншу тримав у руці. За даними видання, в результаті вибуху чоловікові відірвало ногу. Його госпіталізували в місцеву лікарню. // LB.ua

You may also like...