Використання військовослужбовців для будівництва приватного будинку: на Закарпатті судитимуть посадовця районного ТЦК

Фігуранту може загрожувати від 10 до 12 років позбавлення волі за перевищення влади та службових повноважень.

Влітку 2023 року оперативники управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області спільно зі слідчими територіального управління ДБР, викрили фігуранта в організації “схеми” використання військових, які були в його підпорядкуванні, для будівництва власного приватного будинку. Поліцейські встановили, що протягом тривалого часу деякі військовослужбовці РТЦК щоденно, використовуючи службовий транспорт, вирушали на будівельний майданчик. Земельна ділянка на якій проводились роботи, фігурант оформив на близького родича.

У серпні 2023 року правоохоронці провели обшуки за місцем проживання, роботи, а також місцезнаходження новобудови. Тоді у ході слідчих дій було вилучено службову документацію, дорогоцінні метали, гроші та заборонену символіку: георгіївські стрічки, прапор рф, одяг із символікою країни-агресора та особисті документи, видані на території рф.

Посадовцю військкомату було повідомлено підозру за ч. 5 ст. 426-1 (Перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень) Кримінального кодексу України.

Наразі обвинувальний акт скеровано на розгляд суду. Фігуранту загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до дванадцяти років.

Процесуальне керівництво у провадженні здійснює Закарпатська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

Департамент стратегічних розслідувань
Національної поліції України

You may also like...