За участь у незаконному «референдумі» на підтримку окупаційної адміністрації РФ на Луганщині судитимуть чотирьох осіб

Прокурори управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, прокуратури Луганської області  направили до суду обвинувальні акти стосовно чотирьох осіб за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст.110 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у травні 2014 року мешканці міст Щастя та Лисичанська у складі «дільничних виборчих
комісій» взяли участь в організації та проведенні «референдуму» щодо підтримки «Акту про державну самостійність ЛНР». Одна з обвинувачених очолювала «виборчу дільницю» на території м.  Лисичанська, інші виконували функції «членів комісії».

Вказані особи формували списки виборців, видавали місцевим жителям «бюлетені», слідкували за процесом та порядком голосування та взяли участь у підрахунку голосів. Крім того, на «голову комісії» покладалася відповідальність за організацію роботи на «дільниці».

Результати голосування в подальшому використані представниками так званої «Центральної виборчої комісії ЛНР» для проголошення державної самостійності псевдореспубліки.

Враховуючи те, що під час досудового розслідування вказані особи повністю визнали свою вину у вчиненні інкримінованого їм злочину, щиро розкаялися, активно сприяли розкриттю злочину та викриттю інших співучасників, між ними і прокурорами у кримінальних провадженнях укладено угоди про визнання винуватості.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими третього управління ГУ Служби безпеки України  в Донецькій та Луганській областях.

Прес-служба прокуратури Луганської області 

You may also like...