Затримано чоловіка, який розпиливши газ, викрав 4-місячне немовля у колишньої дружини

Екс-дружина з хімічними опіками очей звернулась до лікарів. Чоловік відповідатиме і за крадіжку, і за хуліганські дії. А за “викрадення дитини” – ні.

Притягнути до кримінальної відповідальності 38-річного жителя Збаража за вчинення крадіжки та нанесення тілесних ушкоджень до Тернопільського відділу поліції звернулася жителька обласного центру.

Колишній чоловік увірвався до квартири, розпилив балончик зі сльозоточивою речовиною та забрав їхню чотиримісячну дитину, – розповів начальник відділу комунікації головного управління нацполіції в області Сергій Крета. – Коли вибігав – прихопив гаманець з грошима та банківською карткою.

Зі слів потерпілої, колишній благовірний пильнував на коридорі, поки відчиняться двері квартири. Жінка якраз збиралася піти до кладової, коли зловмисник увірвався до помешкання. Після «несподіваного» візиту молода мама з хімічним опіком обох очей звернулася до лікарів. Також з’ясувалося, що колишній не тільки забрав їхню спільну дитину, а й «взяв» кошти на її утримання – дві тисячі гривень та банківську картку.

На даний час поліцейські встановлюють місце перебування лиходія. Йому інкриміновано частину 1 статті 185 та частину 1 статті 125 ККУ. Триває досудове розслідування.

Інцидент, як стало відомо «20 хвилин», стався вчора, 23 квітня на масиві «Сонячний».

Батьки немовляти розлучені вже давно. Дитина народилась, коли вони вже не були у шлюбі. І вже давненько конфліктують.

О 13.40 24 квітня стало відомо, що чоловіка знайшли у Збаражі, там, де він і проживав. Немовля було з ним.

Працівники ювенальної превенції спілкувались з чоловіком. Наразі дитину матері повертати він наміру не має, адже він є батьком дитини і батьківських прав його ніхто не позбавляв.

Немовля доглянуте, умови для утримання маленької дитини – задовільні.

За крадіжку і хуліганські дій – чоловіка притягнуть до відповідальності, – каже Сергій Крета. – За «викрадення немовляти» – ні. Адже за законом, він є батьком цієї дитини. І має однакові з матір’ю права.

You may also like...