Жителя Пулинської громади Житомирщини викрили у крадіжці грошей з чужого банківського рахунка

Як нині встановлено, 22-річний парубок скористався доступом до заощаджень знайомого та зняв за допомогою банкоматів понад 6 тисяч гривень. Нині триває досудове розслідування. Молодикові може загрожувати до 8 років позбавлення волі.

Увечері 18 липня до правоохоронців звернувся 58-річний житель с. Чернявки Пулинської громади із заявою про крадіжку з його банківського рахунку 6200 гривень. Ймовірно, що гроші були зняті упродовж кількох останніх днів.

Российских хакеров посадят в тюрьму на 10 лет за кражу из банкоматов 10  миллионов - CNews

Поліцейські детально розпитали заявника про обставини, за яких до його банківської картки могли мати доступ сторонні особи. У результаті з’ясували, що кілька днів тому чоловік звертався до знайомого з проханням допомогти йому отримати через банкомат 200 гривень. Для цього довірив парубкові картку та пін-код до неї та за кілька хвилин отримав все назад.

Інспектори місцевого сектору поліцейської діяльності розшукали «добродія», 22-річного жителя сусіднього села, та опитали його. Той підтвердив слова заявника щодо допомоги йому у користуванні банкоматом. А потім визнав, що саме тоді змінив його номер телефону, прив’язаний до рахунку, на свій власний. Таким чином отримав доступ до чужих коштів та згодом зняв їх у банкоматах, розташованих у смт Пулинах.

Нині розпочато досудове розслідування за ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) КК України. За таке правопорушення, учинене в умовах воєнного стану, передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Водночас поліцейські нагадують, що не варто довіряти банківські картки та коди доступу до них й іншу конфіденційну інформацію стороннім особам. Така необачність може призвести до фінансових втрат.

Відділ комунікації поліції Житомирської області

You may also like...