Зловмисник, відбуваючи покарання у колонії, заволодів чужим майном більше ніж на ₴13 тисяч

У ході досудового розслідування встановлено, що 32-річний уродженець Житомирщини, який, на даний час, відбуває покарання у виправній колонії, маючи судимості за злочини проти власності, на шлях виправлення та перевиховання не став та знову вчинив ряд нових умисних корисливих злочинів.

Зокрема, вказаний чоловік, за попередньою змовою з іншою особою, у грудні минулого року, використовуючи електронно-обчислювальну техніку, шляхом розміщення неправдивих оголошень з продажу різноманітних товарів та використовуючи неправдиву Web сторінку шляхом обману заволодів коштами громадян у сумі понад 13 тисяч гривень.

Нет описания фото.

Дії чоловіка кваліфіковано за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України, тобто заволодіння чужим майном шляхом обману, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб, шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки.

У разі доведення вини у вчиненні злочину особі загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до восьми років.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прокуратура Київської області

You may also like...