Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 02.08.07

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3371 заява про злочини. Вжитими заходами 1443 (42,8 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 8 вбивств, 5 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 8 розбійних нападів, 33 пограбування, 9 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. За незаконне зберігання зброї затримано 20 осіб. У правопорушників вилучено 2 карабіни, 6 обрізів мисливських рушниць, 3 одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату, 1,7 кг вибухівки та 148 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 160 осіб, у яких вилучено 64,7 кілограмів наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1993 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 26 осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 167 дорожньо-транспортних пригод, у яких 17 осіб загинули та 221 – травмовані.

Протягом минулої доби порушено 113 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 57 – у сфері службової діяльності, у тому числі 9 – про хабарництво.

В місті Кривому Розі Дніпропетровської області у своїй квартирі було знайдено мертвим громадянина. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 37-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він увечері 28 липня під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв ножем вбив господаря.

У місті Дніпропетровську в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 34-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він у 2004 році в приміщенні кафе під час сварки на ґрунті неприязних відносин пострілом із зареєстрованого мисливського карабіну вбив місцевого жителя. Зброю вилучено.

В лісовому масиві поблизу селища Ялтинської міськради Автономної Республіки Крим було знайдено мертвим з ножовими пораненнями невідомого чоловіка. Ним виявився житель села Кіровського району автономії. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 54-річного жителя Бахчисарайського району автономії, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він уранці 5 червня на узбіччі автодороги поблизу згаданого селища під час раптово виниклої сварки заподіяв ножові поранення потерпілому.

В місті Красному Лучі Луганської області було знайдено мертвою з ознаками удушення громадянку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 30-річного чоловіка потерпілої, без постійного місця роботи, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він увечері, за місцем проживання, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, під час раптово виниклої сварки задушив дружину.

На дачному масиві Роздільнянського району Одеської області після гасіння пожежі в дачному будинку жителя обласного центру, знайдено обгорілий труп громадянина Республіки Молдови, працював за наймом на будівництві згаданого будинку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 20-річного співвітчизника потерпілого. Попередньо встановлено, що останній під час сварки на грунті неповернення грошового боргу облив його бензином та підпалив.

У місті Умані Черкаської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано трьох місцевих жителів (1978 – 1983 р.н.), один раніше судимий. Попередньо встановлено, що вони впродовж цього року на території згаданої області скоїли ряд розбійних нападів на помешкання громадян. У затриманих вилучено обріз мисливської рушниці.

У місті Маріуполі Донецької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 25-річного громадянина Російської Федерації. Попередньо встановлено, що він увечері 27 липня з території товариства з обмеженою відповідальністю викрав вантажівку КрАЗ (вилучено).

У місті Керчі Автономної Республіки Крим затримано 26-річного охоронця закритого акціонерного товариства, за місцем проживання якого вилучено 1,5 кг вибухівки, 52 детонатори та 15 патронів калібру 5,6 мм.

У місті Луцьку затримано двох місцевих жителів (1976, 1986 р.н.), обидва без постійного місця роботи, у яких вилучено відповідно 300 й чотири таблетки “екстазі”.

На Дніпропетровщині працівниками підрозділів по боротьбі з організованою злочинністю викрито посадовця районної державної адміністрації. Він вимагав та отримав 3 тис. доларів США хабара від директора учбового закладу за продовження терміну трудового контракту останнього на зазначеній посаді. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

У місті Києві працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб відкритого акціонерного товариства. Вони, з метою виведення нерухомого майна, яке знаходилося в заставі банківської установи, та подальшої його передачі іншому товариству з обмеженою відповідальністю, передали останньому інформацію, що містила комерційну таємницю, унаслідок чого Господарським судом міста Києва було прийнято рішення про недійсність угоди про заставу зазначеного майна й визнано за ТОВ право на його використання. Таким чином банківській установі завдано збитки на суму понад 3,9 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ст.231 та ст.232 КК України (незаконне збирання з метою використання або використання відомостей, що становлять комерційну або банківську таємницю та розголошення комерційної або банківської таємниці).

ДЗГ МВС України

You may also like...