Гід споживача: новий стандарт бездротової зарядки Qi2 дасть змогу заряджати iPhone без MagSafe

Протягом останніх кількох років сертифіковані зарядні пристрої MagSafe заслужено займають лідируючі позиції у сегменті бездротової зарядки для iPhone. І це не дивно, адже вони пропонують найвищу швидкість та ефективність порівняно з традиційними пристроями бездротової зарядки стандарту Qi. Однак найновіші бездротові зарядні пристрої Qi2 такі ж якісні та швидкі, як безпровідна зарядка айфон MagSafe — і вони доступніші, – зазначають експерти компанії iCases.

зарядні пристрої MagSafe

Фото: icases.ua

Сертифіковані зарядні пристрої MagSafe здатні бездротово живити iPhone з потужністю до 15 Вт, що вдвічі перевершує 7,5 Вт, які надають пристрої стандарту Qi. Це значна різниця, яка дозволяє значно ефективніше заряджати пристрій.

І відмінні від традиційних бездротових зарядних пристроїв Qi, сертифіковані зарядні пристрої MagSafe володіють вбудованим магнітним кільцем, що характерно для будь-якого iPhone, сумісного з технологією MagSafe (починаючи з iPhone 12 та новіших моделей). Це робить процес бездротової зарядки надзвичайно простим і зручним, оскільки легко знайти оптимальне положення для вашого пристрою.

Проблема з бездротовими зарядними пристроями MagSafe

На сьогоднішній день існують дві основні проблеми із сертифікованими бездротовими зарядними пристроями MagSafe: обмежена кількість виробників та висока вартість, – зазначають фахівці компанії.

Щодо першої проблеми, Apple виробляє лише один сертифікований бездротовий зарядний пристрій MagSafe – MagSafe Charger. І хоча вони раніше пропонували MagSafe Duo, цей продукт припинив вироблятися минулої осені. Продукт інших сторонніх виробників, таких як Belkin, Mophie і Twelve South, є рідкісним.

Друга проблема полягає в високій ціні. Навіть найбільш доступний зарядний пристрій MagSafe від Apple коштує 39 доларів, але багато інших продуктів вартують від 50 до 120 доларів. Це відбувається через те, що Apple ліцензує свою технологію MagSafe через свою програму MFi («зроблено для iPhone»), що вимагає від сторонніх виробників додаткових витрат на сертифікацію та розробку.

Проте є хороші новини: з впровадженням другого покоління бездротового стандарту Qi (зазвичай відомого як «Qi2»), переваги справжнього бездротового зарядного пристрою MagSafe стануть доступнішими та економічнішими для більш широкого кола користувачів.

Представлений на виставці CES 2023, стандарт Qi2 був спільно розроблений Консорціумом бездротової електроживлення спільно з Apple, і він обіцяє надати дві найважливіші переваги, які має MagSafe: вбудовані магніти та швидку зарядку iPhone з потужністю до 15 Вт. Це означає, що придбання “сертифікованого MFi” зарядного пристрою MagSafe або бездротового зарядного пристрою Qi2 буде майже ідентичним вибором.

You may also like...