Здавала ворогу позиції ЗСУ на лінії фронту – викрито учасницю агентурно-інформаторської мережі з Донеччини

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури громадянці повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, жителька м. Добропілля Донецької області, що знаходиться неподалік лінії фронту та де активно ведуться бойові дії країною-агресором, здійснювала злочинну діяльність на користь рф.

Восени 2023 року жінка добровільно увійшла до складу ворожої агентурно-інформаторської мережі на території Донеччини. Її учасники збирали розвіддані та проводили розвідувально-підривну діяльність проти України.

Встановлено, що спочатку у своєму місті, а згодом переїхавши на Житомирщину, підозрювана здобувала необхідні відомості під час спілкування зі знайомими місцевими жителями.

Протягом листопада-грудня вона через Telegram передала ідентифікованому слідством куратору зі спецслужби рф до десятка повідомлень з точними координатами підрозділів Сил оборони України у Добропіллі.

Надалі ворог використовував цю інформацію для вогневого ураження «зданих» цілей.

Правоохоронці викрили протиправну діяльність жінки, а її затримали.

Наразі суд обрав підозрюваній запобіжний захід – тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Офіс Генпрокурора

You may also like...