Є свідчення, що Олексія Навального повільно отруювали в колонії починаючи з серпня

Є свідчення, що Олексія Навального повільно отруювали в колонії починаючи з серпня

Олексія Навального повільно отруювали в ув’язненні починаючи з серпня минулого року, щоб викликати смерть – про це пише російське видання “Сота” з посиланням на джерела в  СК та оточенні Навального

За словами двох високопоставлених джерел у Слідчому комітеті РФ, що підтверджують повідомлення один одного, основним «лобістом» вбивства Навального був голова СК Олександр Бастрикін, який мав особисту неприязнь  до політика ще з часів розслідування Навального про нього від 2012 року. Надалі Бастрикін неодноразово підтверджував своє ставлення до Навального віршами, які під псевдонімом публікував в інтернеті.

Після арешту Навального, як стверджують джерела, Бастрикін просив санкції Путіна на вбивство Навального в колонії, в результаті заручившись підтримкою голови ФСВП Аркадія Гостьова. Останній, за даними джерел, погодився з Бастрикіним, зокрема через численні публікації постів Навального під час його ув’язнення. Паралельно з цієї причини було порушено кримінальну справу проти адвокатів Навального.

У результаті в серпні 2023 року Володимир Путін дав дозвіл на повільне отруєння Олексія Навального як подарунок на 70-річчя Бастрикіна. Згідно з первісним планом, передбачалося, що політик помре від проблем серцево-судинної системи до кінця 2023 року, проте смерть настала лише 16 лютого.

Як стверджує джерело «Соти» в оточенні померлого політика, він з колонії передавав повідомлення про те, що, на його думку, отримує якусь отруту.

На думку біохіміка, з яким поговорила «Сота», якщо інформація про тромб, від якого помер Навальним, вірна, мова могла йти про будь-яку речовину-коагулянт, яка в умовах нестачі води в колонії та режиму тортур неминуче вела до загущення крові і, як наслідок смерті.

“Синдром раптової смерті” – таку причину загибелі Навального назвали в колонії його матері та адвокату, повідомляє директор ФБК Іван Жданов.

Матері та адвокату Навального поки не вдалося знайти тіло Олексія. У колонії їм сказали, що тіло забрали в Салехард співробітники СК на “дослідження”. Співробітник моргу повідомив, що тіла там немає. Немає його і в бюро судово-медичної експертизи в Салехарді.

Поки перевірка не закінчиться, тіло Навального родичам не віддадуть, тим часом заявили у Слідчому комітеті РФ.

Про це пише Кіра Ярмиш. “У колонії заявляли, що зацікавлені якомога швидше видати тіло. Зараз у слідчому комітеті стало очевидно, що тіло не збираються видавати. При цьому в моргах тіла немає”, – додає директор ФКБ Іван Жданов.

Можливо, що його приховують, щоб переконатися у зникненні будь-яких слідів (не фізичних, а хімічних), які можуть вказувати на вбивство. Тож те, що тіло “пропало” – ще один доказ того, що Навальний можливо був убитий.

You may also like...