Військова прокуратура затримала депутата міськради та директора КП на хабарі в $25000

Депутат із чиновником вимагали та отримали 25000 доларів США від директора будівельної компанії за виділення земельної ділянки під будівництво багатоквартирного будинку в Чернігові. Обидва фігуранти затримані за процесуального керівництва військової прокуратури Центрального регіону України.

У січні 2019 року директор КП «Чернігівбудінвест», діючи за попередньою змовою групою осіб з депутатом Чернігівської міської ради – головою постійної комісії з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин, висунув керівнику одного з приватних товариств вимогу про передачу 25000 доларів США за підписання договору про виділення в суборенду земельної ділянки для будівництва багатоквартирного житлового будинку на території Чернігова та подальше погодження та надання необхідних дозвільних землевпорядних документів.

15 травня депутат міськради, перебуваючи у одному з закладів харчування столиці, після передачі підписаного його співучасником-директором комунального підприємства договору, одержав від заявника вказану суму «винагороди», що задокументовано негласними слідчими діями. Після цього в Чернігові був затриманий і його колега-хабарник із КП.

Затримання відбулось за оперативного супроводження співробітників Управління захисту економіки в Чернігівській області слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Києві.

Наразі проводяться слідчі та процесуальні дії, обом затриманим готуються повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України, за яким їм загрожує до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна. Невдовзі до суду буде передане клопотання про обрання хабарникам запобіжного заходу у виді тримання під вартою та відсторонення від займаних посад. // Вартові еспресо

You may also like...