В Одесі поліція не дала вивезти трьох жінок за кордон у «сексрабство»

Поліцейські затримали вербувальника на пероні залізничного вокзалу. Зловмисник разом із посібником придбали жінкам візові та проїзні документи до Німеччини, тим самим увівши їх у борги. Молодика затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Оперативники Департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми (ДБЗПТЛ) Національної поліції України та їх колеги з управління БЗПТЛ Одеської області з’ясували, що 26-річний молодик намагається завербувати трьох жінок для виїзду за кордон.

1

Упродовж 2017 року молодик разом зі своїм 20-річним посібником, який перебуває у Німеччині, переконали трьох жінок віком від 27 до 31 року виїхати за кордон. Парубок використовував вразливий стан потенційних жертв, оскільки усі вони мають маленьких дітей, переїхали до Одеси з окупованого Донецька та не мали постійного місця роботи. Натомість зловмисники обіцяли високі заробітки у сфері надання сексуальних послуг.

2

Поліцейські з’ясували, що зловмисник планував вивезти жінок через Польщу до Німеччини. Молодик разом із посібником придбали жінкам візові та проїзні документи до Німеччини, тим самим увівши їх у борги. Витрачені на них гроші потенційні жертви повинні були потім відпрацювати.

Правоохоронці затримали чоловіка на пероні залізничного вокзалу Одеси. Діяльність вербувальників слідчі поліції розслідують у рамках кримінального провадження за ч. 2 ст. 149 (Торгівля людьми, або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про оголошення йому підозри у скоєнні вказаного злочину.

Департамент комунікації
Національної поліції України

You may also like...