Двух кировоградских налоговиков убоповцы подловили на взятке

Як повідомили УК прес-служба ГУБОЗ МВС України, в результаті спільної операції працівників Управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України в Кіровоградській області та відділу по боротьбі з корупцією в органах державної податкової служби Державної податкової адміністрації в Кіровоградській області у хабарництві викрито двох інспекторів підрозділу з контролю за обігом підакцизних товарів ДПА Кіровоградщини. Як встановили оперативники, двоє податківців (1976 р. н.) та (1980 р. н.), зловживаючи службовим становищем, вимагали у приватного підприємця хабара за вирішення питання щодо торгівлі без ліцензії лікеро-горілчаними виробами у нічному клубі в м. Олександрії. В обмін на 2,5 тисячі гривень вони обіцяли не перевіряти до кінця 2008 року діяльність підприємства і не штрафувати за відсутність відповідної ліцензії. Під час передачі цих коштів податкові інспектори були затримані «на гарячому». Прокуратура Кіровоградської області порушила кримінальну справа за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368 (хабарництво) Кримінального кодексу України.

Під час розслідування кримінальної справи встановлено й інші факти злочинної діяльності працівників контролюючого органу. Зокрема, звинувачені,

зловживаючи службовим становищем, вимагали у генерального директор одного з ТОВ хабар у сумі 1750 гривень за не притягнення його до адміністративної відповідальності (штраф) через відсутність ліцензії на продаж тютюнових та горілчаних виробів.

На виконання постанови слідчого прокуратури, звинувачених податківців відсторонено від займаних посад. Розслідування триває.

You may also like...