Доглядачка літньої жінки хотіла вбити її заради квартири

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури 47-річній вінничанці повідомлено про підозру за фактом готування до вчинення умисного вбивства, з корисливих мотивів (ч. 1 ст. 14, п. 6 ч. 2 ст. 115 КК України).

За даними слідства, 83-річна жінка,  власниця квартири у Вінниці, потребувала систематичного стороннього догляду. Літня жінка уклала із своєю знайомою, з якою перебувала у довірливих відносинах, договір довічного утримання. Згідно з яким, у разі смерті власниці нерухомості, доглядачка  набула б право розпорядження цією квартирою.

Надалі, маючи намір отримати це право, у жінки виник злочинний умисел на позбавлення життя власниці квартири. Вона звернулась до знайомої медикині, щоб та їй допомогла придбати сильнодіючий препарат для зниження артеріального тиску потерпілої та подальшої її смерті.

Медична працівниця повідомила про це правоохоронців. Під їх контролем вона передала зловмисниці дві ампули з імітацією сильнодіючого лікарського засобу. Після чого доглядачка літньої жінки була затримана  працівниками поліції.

Наразі судом задоволено клопотання прокурора та до підозрюваної  застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Готування до такого злочину карається позбавленням волі на строк до 7,5 років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснює слідче управління ГУНП Національної поліції у Вінницькій області, оперативний супровід – УСР у Вінницькій області та Управління СБУ у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

You may also like...