«Украл, выпил — в тюрьму. Романтика!»

У Летичеві працівники міліції в черговий раз затримали за крадіжку свого «давнього знайомого» — 40-річного місцевого мешканця, який вів переважно антисоціальний спосіб життя, час від часу заробляючи на харчування та випивку збиранням металобрухту. 

Чоловік, який уже раніше тричі відбував покарання за крадіжки і незаконне зберігання зброї, знову взявся за старе. Якось бродячи у пошуках старих і непотрібних казанків, запчастин та каструль у довколишніх селах, він запримітив, що в одному з домогосподарств нікого немає, а от ключик від господи необачно висить на дереві поруч з вхідними дверима. Втриматися від такої спокуси бувалий крадій не зміг, тож швиденько вдерся у помешкання та схопив мобільний телефон і 800 гривень, які лежали на видноті на телевізорі. Заховавши здобич до кишень, чолов’яга одразу ж подався до місцевого магазину — обмити вдалу справу. Придбавши дешевої випивки та сяких-таких харчів, злодій запримітив поруч з крамницею власницю щойно обкраденої ним оселі, яку добре знав у обличчя, і вирішив зробити «широкий» жест: без жодного докору сумління діставши з кишені 50 гривень, з «барського плеча» дав їх жінці і запропонував купити цукерок дітям. Пані звичайно здивувалася такій щедрості, але подарунок прийняла. А зловмисник тим часом винайняв таксі та подався до райцентру — далі розкошувати на чужі заощадження. По дорозі крадений телефон він встиг продати циганам, виручивши за нього кілька десятків гривень. 

Коли потерпіла виявила факт крадіжки і звернулася за допомогою до органів внутрішніх справ, працівники міліції одразу ж опитали сільських мешканців, які й розповіли, що бачили, як в селі крутився вищезгаданий чоловік. Це правоохоронців дещо здивувало, оскільки вони знали, що останній мешкає у райцентрі і жодних друзів чи родичів, до яких міг би завітати у гості, тут не має. Коли ж оперативники простежили його шлях далі, то зрозуміли, що це і є головний підозрюваний, оскільки чоловік, який зазвичай перебивався з копійки на копійку, раптом почав витрачати гроші, як кажуть, наліво й направо. До того ж, під час затримання у зловмисника, крім рештків викраденого, знайшли ще й стебла конопель.

Наразі затриманий визнав свою вину, а правоохоронці перевіряють його на причетність щонайменше до трьох аналогічних злочинів в околицях Летичева. Незабаром чоловікові в черговий раз доведеться кілька років провести за ґратами за вчинення крадіжки з проникненням у житло.

Інна Проник, ВЗГ УМВС України в Хмельницькій області
 

You may also like...