Криминальная хроника Украины на 29.09.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 8 183 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 935 (35,9%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 2 вбивства, 3 факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 3 розбійних напади, 34 пограбування та 12 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 13 осіб. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї, 100 грамів вибухівки та 194 набої.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 7 осіб, в яких вилучено 10,1 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 30 236 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 33 підозрювані особи.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 98 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 12 осіб загинуло та 111 – травмовано.

У Куп’янському районі Харківської області 21 вересня на вулиці було знайдено мертвим із ножовими пораненнями 33-річного жителя обласного центру. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 29-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 21 вересня, з метою заволодіння транспортним засобом, убив ножем потерпілого й на автомобілі останнього з місця події втік.

У місті Севастополь 25 вересня в лісосмузі було знайдено тіло 23-річної місцевої жительки. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 29-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 23 вересня завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілій під час раптово виниклої сварки.

У Черкаській області 28 вересня працівники міліції затримали 23-річного громадянина сусідньої держави та 27-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що вони, з метою крадіжки, шляхом вільного доступу, проникли до будинку 92-річної пенсіонерки, завдали господарці тілесних ушкоджень й викрали 70 гривень та мобільний телефон.

У Первомайському районі Харківської області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 24-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він упродовж цього місяця на кладовищі викрав металеві фрагменти з трьох могил.

У місті Рубіжне Луганської області працівники міліції затримали 29-річного місцевого жителя, у будинку якого вилучено 100 грамів вибухівки.

На Хмельниччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб селищної ради та комунального ремонтного підприємства, котрі впродовж 2006-2009 років незаконно реалізовували будівельні матеріали зазначеного підприємства, а виручені кошти привласнювали. У результаті протиправних дій згаданому підприємству завдано збитків на загальну суму 111,6 тисяч гривень. Слідчим відділом райвідділу внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

У Херсонській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб товарної біржі, котрі в 2008 році підробили висновок Державного управління охорони навколишнього природного середовища в області, з якого виключили погодження з Державною екологічною інспекцією Азовського моря, що дало їм змогу самовільно зайняти на узбережжі земельну ділянку площею 70 гектарів. Унаслідок протиправних дій державі завдано збитки на суму 3,9 мільйона гривень. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.366 (службове підроблення) КК України.

На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітницю садового товариства, котра вимагала та отримала 11 тисяч гривень хабара від жителя Антрацитівського району за сприяння у виділенні йому земельної ділянки площею 0,06 гектара. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України
 

You may also like...