Горілка. Сварка. Ніж…

За підозрою у вбивстві міліція порушила кримінальну справу проти 50-річного жителя Кролевця. За попередньою версією слідства чоловік вбив ножем свою співмешканку, після чого намагався покінчити життя самогубством. Проте не вдалося. Вижив. Якщо провину підозрюваного доведуть, йому загрожує до 15 років позбавлення волі. 

В черговій частині Кролевецького райвідділу пролунав черговий дзвінок. Схвильований жіночий голос повідомив, що в одному з будинків чоловік вбив свою співмешканку. Вже за декілька хвилин слідчо-оперативна група прибула за вказаною адресою. Будинок зустрів міліціонерів відкритими дверима. Та коли ті увійшли в середину побачили дивну картину: на підлозі лежала жінка, а поруч з нею чоловік. «Вона мене перша вдарила», – лише встиг сказати він і втратив свідомість. «Швидка», яку визвали міліціонери, увезла чоловіка до реанімаційного відділення. 46-річній жінці допомога лікарів не знадобилась. Вона була мертвою. Оглянувши померлу, експерти виявили на її тілі проникаюче ножове поранення грудної клітини з ушкодженням аорти. Причина смерті – внутрішня кровотеча. Перед правоохоронцями постало нелегке завдання : встановити хто саме вбив жінку і поранив чоловіка. З лікарні повідомили, що в їх пацієнта теж малося ножове поранення в груди, до того ж одне з легенів було ушкоджене. В критичному стані він був доставлений до реанімаційного відділення. Почалась кропітка робота збирання інформації, опитування можливих свідків. Та чим більше міліціонери спілкувались з людьми, тим більше схилялись до того, що потерпілий влаштував таке собі «криваве шоу» аби уникнути покарання. 

Першою на цю думку наштовхнула міліціонерів одна з дочок померлої, що мешкала у сусідньому будинку. «Хвилин за 15 до вашого приїзду я прийшла до мами. Коли увійшла, обомліла…. Мати лежала мертвою на підлозі, а поруч стояв її співмешканець. Живий і неушкоджений. Я так злякалася… Вискочила з хати і побігла до чоловіка» – розповідала жінка. ЇЇ слова підтвердив і чоловік. Після того, як схвильована дружина розповіла про те, що бачила у хаті тещі, він одразу пішов туди. Проте в його свідченнях виявилась суттєва деталь: співмешканець загиблої стояв з ножем в руках. Це повністю ставило під сумнів його твердження про те, що першою його вдарила ножем померла жінка. Вона фізично не могла це зробити. Відтак потерпілий набув статусу головного підозрюваного у вбивстві.

Сьогодні чоловік знаходиться у лікарні. Його вже перевели з реанімаційної палати до терапевтичного відділення. Він продовжує настоювати на тому, що після раптово виниклої сварки саме жінка першою вдарила його ножем. Останню крапку в цій історії поставить суд. Якщо провина підозрюваного у вбивстві буде доведена, йому загрожує до 15 років тюрми.

Сусіди родини, в якій трапилась трагедія, ще довго обговорюватимуть, те що сталося. В одному думки людей сходяться: страшних наслідків можна було б і уникнути, якби не горілка. Оковита тут займала перше місце. Всі зароблені гроші витрачали на неї. А від того між чоловіком та жінкою постійно виникали сварки та непорозуміння. Той роковий вечір теж не став виключенням: сварка-бійка-ніж.

Можливо ця історія чужого життя, дозволить комусь з переосмислити своє, щоб уникнути подібного фіналу.

Ельвіра Біганова, СЗГ ГУМВС в Сумській області
 

You may also like...