На Львівщині виявили організатора надання сексуальних послуг із залученням неповнолітніх

Одним із завдань загальнодержавних оперативно-профілактичних заходів «Канікули», які проводились з 22 по 31 жовтня цього року під час осінніх канікул школярів, було виявлення дітей, які постраждали від сексуального насильства, використовувались для надання сексуальних послуг та створення порнографічної продукції та спрямувати оперативні можливості на документування злочинної діяльності осіб. які втягують неповнолітніх до злочинної діяльності. 

Під час проведення заходів було порушено три кримінальні справи стосовно осіб, які втягували неповнолітніх до злочинної діяльності. Але з них тільки одна, де батько втягнув 15 річну доньку у явно кримінальну історію.

15-річна дівчина вчилася у 8 класі школи-інтернату для дітей сиріт та дітей, що залишились без батьківської опіки так, як тільки у цьому році батько звільнився із місць позбавлення волі.

Злочинна діяльність, яка привела дорослого чоловіка до місця позбавлення волі (торгівля наркотиками), здалася батькові не вигідною, так як він втратив коло клієнтів. Тож 38-річний кримінальник вирішив підзаробити на наданні сексуальних послуг, але не звичайних. Тоді запросивши доньку жити до дому, схилив її до участі у вчиненні сутенерства.

Батько запропонував доньці шукати дівчат із свого оточення. Дівчина побоюючись батька, запропонувала своїй старшій подружці зайнятися проституцією під прикриттям її батька.

Але кримінальна діяльність та збагачення на чужому горі безкарно не проходить. За деякий час у поле зору транспортної міліції попав чоловік, який окрім сексуального «бізнесу», мріяв про більш дохідний наркобізнес, що і привело оперативних працівників до кримінального ланцюга: батько – донька – неповнолітня представниця сексуальної індустрії.

Наразі батько неповнолітньої заарештований. Стосовно нього порушено кримінальну справу за декількома статтями Кримінального кодексу України.

Однак хочеться сподіватися, що слідчі не лише розберуться у злочинній діяльності звідника, але і дослідять виховний процес у школі-інтернаті, участь вихователів, психологів, які працюють у навчальному закладі тому, що запрошення щодо участі у сексуальному бізнесі надавалось багатьом ученицям і навряд про це не чули особи, які повинні попереджувати правопорушення серед підлітків.

Окрім того, міліція встановлює і клієнтів наданих сексуальних послуг, оскільки і для них передбачена відповідальність.

МВС України
 

You may also like...