Криминальная хроника Украины на 04.11.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 7 927 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 624 з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 2 вбивства, 4 факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 8 розбійних нападів, 34 пограбування та 4 факти незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 7 осіб. У правопорушників вилучено два обрізи мисливських рушниць, три одиниці саморобної вогнепальної зброї, 400 грамів вибухівки та 52 набої.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 2 особи, в яких вилучено 14,4 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 24 569 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 18 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 79 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 13 осіб загинуло та 96 – травмовано.

У місті Макіївка Донецької області у своїй квартирі було знайдено мертвою з ушкодженнями внутрішніх органів 41-річну безробітну місцеву жительку. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 48-річного робітника відкритого акціонерного товариства місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уранці 1 листопада у своїй квартирі завдав смертельних тілесних ушкоджень своїй дружині під час сварки на ґрунті неприязних відносин.

У місті Кривому Розі Дніпропетровської області на вулиці працівники міліції затримали 24-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучили 400 грамів вибухівки.

У Києві в приміщенні аптеки товариства з обмеженою відповідальністю працівники міліції вилучили сильнодіючі лікарські засоби, які зберігалися без відповідних документів.

У Києві 2 листопада на вулиці працівники міліції затримали 27-річного іноземного громадянина, у якого вилучено п’ять грамів марихуани.

У Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб фінансової установи, котрі впродовж останніх двох років, незважаючи на збиткову діяльність банку, підписували накази про нарахування персональних надбавок членам правління та окремим працівникам фінансової установи. Таким чином, указаному товариству завдано збитків на загальну суму 5,6 мільйона гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

У Запорізькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника одного з управлінь міськради, котрий упродовж останніх трьох років незаконно видавав накази про нарахування собі щомісячних премій та надбавок до заробітної плати, чим завдав збитки державі на суму 45 тисяч гривень. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

На Житомирщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб районної лікарні, котрі в 2008 році, згідно договору, на проведення реконструкції одного з відділень (роботи фактично не виконані) перерахували товариству з обмеженою відповідальністю майже 300 тисяч гривень бюджетних коштів. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.366 (службове підроблення) КК України.

ДЗГ МВС України
 

You may also like...