«Компенсація» за невдалий відпочинок привела на лаву підсудних

Нещодавно до чергової частини Чернігівського райвідділу міліції надійшла заява від 26-річного жителя обласного центру про те, що його обікрали, повідомляє ВЗГ УМВС України в Чернігівській області. 

Працівникам міліції знадобилося менше доби, щоб розкрити цей злочин та затримати злодійку. Підозрювана у щиросердній розповіді повідомила правоохоронцям наступну історію.

На початку листопада 30-річна Ніна (імена змінено) зустріла свою давню знайому Олену. На радощах жіночки вирішили зустрітися ввечері та відсвяткувати зустріч. Але коли настав вечір, на зустріч Олена прийшла не сама, а зі своїм знайомим Іваном.

Тільки-но компанія сіла за «святковий стіл», як раптом Олені зателефонував чоловік і вона змушена була їхати додому. А Іван, як справжній казанова, запропонував Ніні проїхатись до нього додому та познайомитися ближче.

Купивши пива та цигарок, парочка поїхала в с.Старий Білоус, Чернігівського району. Вдома господар дістав пляшку горілки і подальше спілкування вже проходило за чарчиною. Але, напевне, чоловік не розрахував своїх сил і вже через кілька хвилин захмелів та заснув.

Жінка ж, опинившись в такій неприємній ситуації, трохи посиділа на самоті, а потім пішла роздивлятися двоповерховий будинок ловеласа-невдахи. Ніна офіційно ніде не працювала, періодично їздила на заробітки до Росії, але грошей ніколи багато не буває. Тому в якості так званої «компенсації» за такий невдалий вечір, вона і вирішила прихопити з будинку деякі речі, які потім можна буде швидко продати.

В стару спортивну сумку, яку також знайшла в будинку, вона поклала ноутбук, фотоапарат, мобільний телефон та бензопилу (!), а понишпоривши в кишенях куртки господаря забрала ще й 100 гривень. Не знайшовши більше нічого підходящого, Ніна одяглася, взяла сумку з «трофеями» і спокійно вирушила додому.

Залишати вдома сумку з краденими речами жінка побоялася, тому з самого ранку наступного дня відвезла її до своєї подруги де і залишила її на кілька днів.

Прокинувшись зранку та протверезівши, господар будинку зрозумів, що його обікрали. Підозри одразу впали саме на ту жінку з якою він познайомився ввечері та приводив додому. Співробітники карного розшуку запросили Ніну до райвідділу міліції та запропонували добровільно повернути викрадені речі. Дівчина не відразу погодилась на пропозицію, сказала працівникам міліції, що вже все продала крім бензопили. Але поміркувавши над своєю поведінкою та своїми перспективами протягом кількох днів, таки вирішила добровільно видати працівникам міліції й інші «трофеї». От тільки гроші повернути не змогла бо витратила їх на таксі та продукти харчування.

Наразі за цим фактом порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка), яка передбачає обвинуваченому покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років. Триває слідство.

МВС України

 

You may also like...