Жив одним днем та одними крадіжками

З початку листопада до Кременчуцького райвідділу міліції почали звертатися мешканці села Максимівка із заявами про те, що невідома особа скоює крадіжки особистого майна на територіях їхніх будинків. Злодій вираховує час коли вдома нікого не має й приступає до своєї брудної роботи. 

А в одному з випадків крадій діяв зовсім знахабніло. Зловмисник заліз до двору самотньої бабусі та з літньої кухні викрав продукти харчування. Але цього злодію було замало і він почав ломитися в двері до старенької, знаючи, що вона вдома знаходиться одна. На щастя, бабуся почула, що по двору хтось ходить чужий і добре зачинила двері. Зловмисник зрозумів, що виламати їх йому не вдасться й пішов геть. Але пішов не з пустими руками. Злодій прихопив усе, що зміг. Він викрав від продуктів харчування, металобрухту до побутових речей.

«Оперативна робота, яка була проведена працівниками дільничних інспекторів міліції Кременчуцького райвідділу дала позитивний результат. У найкоротший термін зловмисник був встановлений і затриманий. Крадієм виявився 32-річний односельчанин на ім’я Дмитро. При його затриманні працівники міліції виявили у крадія частину речей потерпілих. Як було з’ясовано в ході слідства, Дмитро вже мав проблеми із Законом. Кілька років тому він вийшов із тюрми, де відбував покарання також за крадіжки, які скоював у Кіровоградській області. Та після звільнення чоловік так і не став на шлях виправлення, а лише змінив місця скоєння крадіжок» – говорить начальник Кременчуцького районного відділу міліції Сергій Шаповал.

Як розповідає сам затриманий, до цього він жив та підробляв на Власівці. Потім знайомий, з яким він колись працював, запропонував йому пожити у його матері в селі Максимівка. Жінка живе одна, а отже постоялець міг би допомагати матері товариша поратися по господарству. Та Дмитро не збирався нікому допомагати. Його метою були крадіжки на новій території. Гроші, виручені за продаж викраденого майна, чоловік витрачав на спиртне, їжу та цигарки. Жив одним днем.
На даний час працівники міліції довели причетність Дмитра до 4-ох крадіжок. Вирішується питання про порушення кримінальної справи за ст. 185 ч. 3 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло). Санкція цієї частини статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3-х до 6-ти років.

Андрій Федорненко, спеціаліст по ЗГ Кременчуцького РВ УМВС України в Полтавській області
 

You may also like...