У бійці колишній медпрацівник умисно не надав допомоги та ще й став рецидивістом

Коли о восьмій ранку до лінійного відділу міліції на станції Львів від чергового лікаря міського травмпункту надійшло повідомлення, що каретою швидкої допомоги саме з місця проживання, у важкому стані доставлено чоловіка з діагнозом проникаюче ножове поранення в черевну порожнину та ще й у алкогольному сп’янінні, у працівників слідчо-оперативної групи сумнівів не виникало – винуватця знайдуть. Адже, як зазвичай, пияки спочатку починають товаришувати до тих пір поки горілка ллється. А коли вона закінчується намагаються «з’ясовувати» стосунки. 

Вже на місці, де вказав постраждалий, у ході оперативно – розшукових заходів вони встановили, що горе – приятелі засиділись в одному з барів неподалік залізничного вокзалу аж до четвертої ранку. Звичайно і оковитої було випито багато. Раптом один з чоловіків образився на свого нещодавнього друга. Пролунали лайливі слова. Не вагаючись, ображений схватив ніж і вдарив кривдника. Побачивши кров і збагнувши що накоїв, він чкурнув на вулицю. За невідомими мотивами, поранений вирішив не звертатись ні до лікарів ні до міліції і пішов до дому. А врятувало його лише те, що рідні все ж дізнались що трапилось і зателефонували до лікарні.

До пошуків злочинця долучилась працівники інших підрозділів лінійного відділу. Спільними зусиллями того ж дня, опитуючи чимало свідків, вони з’ясували, що кривдник на ім’я Василь проживає в одному з спальних районів міста. За описами у полі зору правоохоронців потрапив раніше судимий Василь С, який нещодавно повернувся з місць позбавлення волі, де відбував покарання за …неналежне виконання ним, як медичним працівником, своїх професійних обов’язків, які призвели до тяжких наслідків. Звичайно, що до нього оперативники і завітали.

Побачивши на порозі оселі правоохоронців, підозрюваний спочатку вдавав з себе невинну не причетну до події людину. Згодом, під час опитування, він чимало разів змінював свої покази і врешті – решт заплутався та зізнався у скоєному.

Зараз порушника затримано. Враховуючи його кримінальне минуле, йому навряд чи вдасться залишитись на волі.

ГЗГ УМВСУ на Львівській залізниці
 

You may also like...