Криминальная хроника Украины на 13.12.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 618 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 535 із них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, п’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, три розбійних напади, 21 пограбування та шість фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано одну особу. У правопорушника вилучено гранату.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано одну особу, в якої вилучено 0,7 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 21 881 особу.

За порушеними кримінальними справами заарештовано вісім підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 84 дорожньо-транспортні пригоди із потерпілими, у яких вісім осіб загинуло та 92 – травмовано.

У місті Сумах на місці скоєння злочину працівники міліції затримали 43-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він у квартирі за місцем проживання, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, пострілами з власної зареєстрованої мисливської рушниці вбив свого тестя – 67-річного пенсіонера місцевого жителя та його співмешканку – 42-річну медсестру місцеву жительку під час раптово виниклої сварки.

У місті Кривому Розі Дніпропетровської області 8 грудня в квартирі 55-річної пенсіонерки місцевої жительки було знайдено мертвим із тілесними ушкодженнями 69-річного пенсіонера місцевого жителя. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 44-річного безробітного раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 7 грудня в зазначеному місті завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілому під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв й викрав телевізор, інструменти та хатній крам.

В Автономній Республіці Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб дочірнього підприємства закритого акціонерного товариства, котрі на самовільно зайнятій земельній ділянці водного фонду організували незаконний видобуток лікувальної грязі. У результаті протиправних дій державі завдано збитків на суму 1,3 мільйона гривень. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

На Київщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову сільської ради, котрий вимагав та отримав 140 тисяч гривень хабара від місцевого жителя за сприяння у виділенні йому земельної ділянки площею 0,15 гектара. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

ДЗГ МВС України
 

You may also like...