На Полтавщині у 51-річного чоловіка вилучили цілий арсенал зброї та вибухівки

На Полтавщині працівники міліції вилучили у 51-річного чоловіка цілий арсенал зброї та вибухівки.
 

Напередодні Нового року, під час комплексного оперативно-профілактичного відпрацювання території Котелевського району, працівниками міліції у складі оперуповноважених сектору карного розшуку  Хоруженко Д.В. та Горяєва Л.О., а також слідчого Костюк О.В., в ході проведення санкціонованого обшуку домогосподарства 51-річного Олександра, уродженця та жителя села Більськ, Котелевського району, в житловому будинку було виявлено та вилучено: 1 мінометну міну калібром 82 мм.; дві мінометні міни калібру 50 мм.; 5 артилерійських снарядів калібру 45 мм.; 4 гранати Ф-1.; 1 гранату РГД-33.; два вибуховики до артснаряда.; дев’ять патронів калібру 7.62 мм.; 1 патрон калібру 12.5 мм.; близько 100 грамів пороху, два запали до гранати Ф-1.

 
Також у житловому будинку було виявлено та вилучено стилет, а в приміщенні літньої кухні було виявлено та вилучено метальний ніж, предмет схожий на меч, які зовні схожі на холодну зброю. Вказані предмети Олександр самостійно виготовив в своєму домогосподарстві у 2010 році.
 
В житловому будинку також було виявлено та вилучено два самопали. Як з’ясували міліціонери, чоловік виготовив їх у квітні 2010 року.
На місце події, де були вилучені вказані вибухонебезпечні предмети та речовини, були викликані спеціалісти-вибухотехніки, які й знешкодили виявлені вибухонебезпечні предмети.
 
Окрім того, вилучені з незаконного обігу предмети направлено на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС.
 
За вказаним фактом проводиться подальша перевірка та вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками злочинів, передбачених частиною 1 та 2 статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю).
 
До речі, Олександр вже раніше засуджувався, у 2009 році Котелевським районним судом за вчинення злочинів, передбачених частинами 1 та 2 статті 263 Кримінального кодексу України. Тоді Котелевський районний суд Полтавської області засудив підсудного до 2-х років позбавлення волі, але звільнив його від відбування покарання з іспитовим терміном на 1 рік. Олександр під час іспитового строку умов та порядку відбування покарання дотримувався неухильно, громадського порядку не порушував, до адміністративної та кримінальної відповідальності не притягався, на реєстрацію з’являвся вчасно. І тому у березні 2010 року Котелевським районним судом судимість було знято і погашено.
 
Проте, чоловік належних висновків так і не зробив та не оцінив наданий йому шанс. Тепер на поблажливість суду розраховувати не варто. Чоловік реально може отримати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2-х до 5-ти років.
 
Юрій Ковпак, інспектор Котелевського РВ УМВС України в Полтавській області

 

 

You may also like...