Криминальная хроника Украины на 31.12.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6 916 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 182 із них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, два факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, два розбійних напади, 32 пограбуваня та два факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 11 осіб. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї та 494 набої.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано шість осіб, в яких вилучено 38,5 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 22 019 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано десять підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 112 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 20 осіб загинуло та 123 – травмовано.

У Великоновосілківському районі Донецької області 30 грудня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 45-річного громадянина сусідньої держави. Попередньо встановлено, що він уночі 29 грудня у своєму будинку завдав смертельних тілесних ушкодження 50-річному робітнику товариства з обмеженою відповідальністю місцевому жителю під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Хмельницькому 11 грудня в підвалі житлового будинку було знайдено мертвим з ознаками удушення 14-річного учня загальноосвітньої школи жителя Хмельницького району. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 22-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 9 грудня в підвалі житлового будинку задушив потерпілого під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Києві 29 грудня в приміщенні торговельного центру на місці скоєння злочину було затримано двох іноземних громадян, віком 22 та 29 років, які скоїли крадіжку товарів на загальну суму 1 305 гривень.

У місті Львові 30 грудня працівники міліції затримали 52-річного громадянина сусідньої держави. Попередньо встановлено, що він, шляхом вільного доступу, з кімнати готелю, де тимчасово проживає 29-річний іноземний громадянин, викрав 623 гривні та п’ять євро.

У Сумській області на станції Конотоп Південно-Західної залізниці 29 грудня у вагоні поїзда затримано 22-річного студента одного з університетів жителя міста Києва та 22-річного громадянина сусідньої держави у яких вилучено 34 кілограми канабісу.

У місті Севастополі працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили доцента кафедри вищого навчального закладу, котра отримала тисячу гривень хабара від студента згаданого інституту за успішне складання ним іспиту. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Черкащині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі впродовж останніх двох років, у порушення вимог Закону України “Про охорону атмосферного повітря”, без отримання спеціального дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферу, проводили виробничу діяльність підприємства. Таким чином, унаслідок наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферу, державі завдано збитків на суму майже 365 тисяч гривень. Міжрайонною природоохоронною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365  (перевищення влади або службових повноважень) КК України.

ДЗГ МВС України

You may also like...