Криминальная хроника Украины на 05.01.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6 895 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 549 із них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, п’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, п’ять розбійних нападів, 27 пограбувань.

За незаконне зберігання зброї затримано 25 осіб. У правопорушників вилучено п’ять обрізів мисливських рушниць, сім одиниць саморобної вогнепальної зброї, 900 грамів вибухівки, 17 електродетонаторів та 370 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано три особи, в яких вилучено 4,7 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 22 675 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 16 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 55 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 13 осіб загинуло та 65 – травмовано.

У місті Одесі третього січня на території стадіону було знайдено мертвою 17-річну ученицю ПТУ місцеву жительку. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали 15-річних учнів ПТУ місцевих жителів. Попередньо встановлено, що вони ввечері 25 грудня минулого року задушили потерпілу під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Одесі третього січня у своїй квартирі було знайдено мертвими з травмами голови подружжя, віком 63 та 57 років. В результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали безробітного 36-річного жителя Комінтернівського району Одеської області та 34-річного безробітного жителя вказаного району. Попередньо встановлено, що вони ввечері 30 грудня минулого року в згаданій квартирі завдали потерпілим смертельних тілесних ушкоджень під час сварки на ґрунті неповернення грошового боргу, після чого викрали п’ять тисяч гривень, 300 доларів США та два мобільні телефони.

У місті Черкасах 29 квітня 2006 року на вулиці було знайдено мертвим невідомого чоловіка. Ним виявився 29-річний працівник міліції. За висновком судово-медичної експертизи, його смерть сталася внаслідок ушкодження внутрішніх органів. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції викрили п’ятьох безробітних місцевих жителів віком від 25 до 45 років, троє з них раніше судимі. Попередньо встановлено, що вони вночі 28 квітня 2006 року на вулиці вказаного міста, з хуліганських спонукань, завдали смертельних тілесних ушкоджень потерпілому. Чотирьох підозрюваних затримано, ще один помер у вересні 2007 року.

У місті Одесі працівники міліції затримали 31-річну безробітну місцеву жительку. Встановлено, що вона намагалася вивезти закордон, з метою продажу сутенерам для сексуальної експлуатації, 23-річну безробітну жительку вказаного міста.

У місті Нікополі Дніпропетровської області четвертого січня працівники міліції затримали 28-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він в зазначеному місті, з хуліганських спонукань, молотом пошкодив фрагментарну споруду, встановлену загиблим у 1915 році.

У місті Бережанах Тернопільської області 22 серпня до міліції звернувся 26-річний безробітний місцевий житель. Він заявив, що впродовж останніх трьох днів на місцевому кладовищі невідомі викрали металеві фрагменти з 12 могил. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні цього злочину працівники міліції затримали безробітного жителя міста Чорткова зазначеної області та безробітних жителів міста Павлограда Дніпропетровської області, усі віком від 27 до 33 років.

У місті Молодогвардійську Краснодонської міськради Луганської області працівники міліції затримали 45-річного безробітного місцевого жителя, з квартири за місцем проживання якого вилучено 500 грамів вибухівки та 17 електродетонаторів.

На Харківщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб сільради, котрі в 2006 році підробили акт прийому виконаних робіт із будівництва газопроводу (фактично роботи не проводилися), унаслідок чого з державного бюджету на рахунок товариства з обмеженою відповідальністю було незаконно перераховано 126 тисяч гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України.

У Сумській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадовця відділу Державної виконавчої служби, котра підробила підписи понятих у матеріалах виконавчих проваджень та не вжила заходів щодо виконання рішень районного суду. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.364 та ч.1 ст.366  (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення) КК України.

ДЗГ МВС України

You may also like...