Криминальная хроника Украины на 17.02.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшла 7 761 заява про злочини. Вжитими заходами 3 161 з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, шість фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, один розбійний напад, 29 пограбувань та шість фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 19 осіб. У правопорушників вилучено три обрізи мисливських рушниць, три одиниці саморобної вогнепальної зброї, 100 грамів вибухівки та 489 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано сім осіб, в яких вилучено 4,2 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 28 910 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано десять підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 48 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких п’ять осіб загинуло та 70 – травмовано.

У місті Кривому Розі Дніпропетровської області 15 лютого в квартирі 34-річної безробітної знайдено мертвим із ножовими пораненнями її співмешканця – 35-річного безробітного чоловіка. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 35-річного водія відкритого акціонерного товариства місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він 15 лютого, на ґрунті ревнощів ножем убив потерпілого. Крім того встановлено, що через годину підозрюваний у своєму гаражі, на ґрунті ревнощів, задушив свою 34-річну дружину.

У Хмільницькому районі Вінницької області 24 грудня на узбіччі автодороги було знайдено обгорілий труп невідомого чоловіка віком до 45 років. Вжитими заходами 14 січня його особу було встановлено. Ним виявився житель 38-річний безробітний киянин. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 43-річного безробітного жителя столиці. Попередньо встановлено, що він увечері 23 грудня минулого року в місті Києві в салоні свого автомобіля задушив потерпілого під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв, після чого, з метою приховування злочину, на зазначеному транспортному засобі вивіз тіло потерпілого на околицю одного з сіл й підпалив.

У місті Харкові 16 лютого в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 35-річного іноземного громадянина, який з 2003 року знаходився в розшуку за скоєння низки грабежів на території зазначеного міста.

У місті Кременчуці Полтавської області на вулиці працівники міліції затримали 43-річного безробітного раніше судимого місцевого жителя, у якого вилучено 3,85 кілограма канабісу.

У місті Києві на вулиці працівники міліції затримали 36-річного безробітного чоловіка місцевого жителя, у якого вилучено чотири грами кокаїну та десять грамів марихуани.

У місті Харкові на вулиці працівники міліції затримали 26-річного безробітного харків’янина, у якого вилучено чотири грами метадону.

У Київській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили головного інженера філії дочірнього підприємства відкритого акціонерного товариства та директора товариства з обмеженою відповідальністю. Вони в минулому році підробили акти, відповідно до яких вказане товариство нібито поставило до згаданої філії будматеріали (фактично не поставлялися). У подальшому директор ТОВ звернувся з позовом до суду щодо стягнення із зазначеної філії коштів у сумі понад 946 тисяч гривень, у якості оплати за будматеріали. Директора затримано. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.15, ч.5 ст.191 та ч.1 ст.366 (замах на привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем й службове підроблення) КК України.

В Автономній Республіці Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб державного підприємства, котрі в 2009 році за завищеною вартістю придбали в товариства з обмеженою відповідальністю автонавантажувач, чим завдали збитків державі на суму понад мільйон гривень. Транспортною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У Житомирській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадовця одного з управлінь в згаданій області, котрий вимагав та отримав 2,5 тисячі доларів США хабара від приватного підприємця за сприяння йому в наданні дозволу на наднормативні викиди забруднюючих речовин в атмосферу під час виробничого процесу. Підозрюваного затримано. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Львівщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили заступника міського голови міста, котрий вимагав та отримав тисячу доларів США хабара від приватного підприємця за сприяння йому в наданні дозволів на розміщення кіосків для надання послуг з поповнення рахунків мобільного зв’язку. Підозрюваного затримано. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У місті Одеса працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника сектору відділу податкової міліції одного з районів, котрий вимагав та отримав 200 доларів США хабара від приватного підприємця за невжиття заходів реагування на виявлені порушення в його підприємницькій діяльності. Підозрюваного затримано. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

ДЗГ МВС України

You may also like...