Наиболее резонансные преступления и события в Украине на 4.03.2011 г.

Як повідомили УК в Департаменті зв’язків з громадськістю МВС України, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 7 329 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 668 (36,4%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, шість розбійних нападів, 36 пограбувань, чотири факти незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 11 осіб. У правопорушників вилучено один пістолет, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, 900 грамів вибухівки та 309 набоїв.
 
За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано шість осіб. У них вилучено два кілограми наркотичних засобів.
 
За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 24 104 особи.
За порушеними кримінальними справами заарештовано вісім осіб.
 
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 48 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких дві особи загинули та 60 – травмовані.
 
У місті Любомлі Волинської області слідчим відділом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.296 «Хуліганство» КК України стосовно 17-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він у приміщенні професійного ліцею з хуліганських спонукань пострілами з пневматичного пістолета завдав тілесні ушкодження трьом учням (медичну допомогу їм надано без госпіталізації). Пістолет вилучено.
 
У Алушта Автономної Республіки Крим 3 березня у результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 33-річного іноземця, який на вулиці міста відібрав у 54-річної безробітної місцевої жительки сумку з продуктами харчування.
 
У місті Севастополі 2 березня в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох громадян сусідньої держави, віком 20 – 21 рік. Попередньо встановлено, що вони у під’їзді житлового будинку викрали 12 метрів телефонного кабелю. Викрадене вилучено.
 
У місті Миколаєві 17 лютого до міліції звернувся 40-річний місцевий житель, який повідомив, що невідомий з його автомобіля, який заявник залишив на вулиці без нагляду, викрав барсетку, у якій лежала тисяча гривень, мобільний телефон та особисті документи. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції за підозрою у скоєнні цього злочину затримали трьох жителів міста Одеси, віком 20 – 41 рік.
 
У Черкаській області 3 березня на вулиці працівники міліції затримали 25-річного безробітного місцевого жителя, який з хуліганських спонукань пошкодив напис на меморіалі Слави Великої Вітчизняної війни.
 
У місті Горлівці Донецької області в квартирі за місцем проживання 30-річного безробітного, вилучено 800 грамів вибухівки.
У Солом’янському районі міста Києва працівники міліції затримали 26-річного чоловіка, за місцем проживання якого вилучено 100 грамів амфетаміну, 30 таблеток “екстазі” та лабораторне обладнання для виготовлення наркотичних засобів.
 
На Вінниччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора товариства з обмеженою відповідальністю, який, згідно договору з державним підприємством, отримав на відповідальне зберігання насіння сільськогосподарських культур, яке, без погодження із згаданим підприємством, реалізував. Таким чином зловмисник завдав збитки державі на загальну суму 1,4 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем» КК України.
 
В Автономній Республіці Кримпрацівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрилислужбовців одного з управлінь Міністерства оборони України та однієї з частин гарнізону Збройних сил України. Вони торік прийняли на баланс управління будинок, який не був уведений в експлуатацію (квартири не придатні для проживання). У результаті протиправних дій державі було завдано збитки на суму два мільйони гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.365 «Перевищення влади або службових повноважень» та ч.2 ст.366 «Службове підроблення» КК України.
 
На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викриликерівника одного з управлінь Державної податкової інспекції. Він вимагав та отримав 3,3 тис. грн. хабара від приватного підприємця за непритягнення його до адміністративної відповідальності за виявлені порушення в його підприємницькій діяльності. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 «Одержання хабара» КК України.
 
На Львівщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрилипрацівника Територіальної державної інспекції праці області, який вимагав та отримав дві тисячі гривень хабара від директора приватного підприємства за непритягнення його до адміністративної відповідальності за виявлені порушення в його підприємницькій діяльності. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 «Одержання хабара» КК України.
 
В Одеській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили працівника комунального підприємства, який вимагав та отримав 500 доларів США хабара від місцевого жителя за підготовку та видачу технічного паспорта на паркувальне місце для автомобіля. Зловмисника затримано. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 «Одержання хабара» КК України.

You may also like...