Криминальная хроника Украины на 12.03.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 8 413 заяв про злочини. Вжитими заходами 3 159 (37,5%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – п’ять вбивств, два факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, три розбійних напади, 31 пограбування, три факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 26 осіб. У правопорушників вилучено два пістолети, три обрізи мисливських рушниць, вісім одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, кілограм вибухівки та 1,3 тис. набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано дев’ять осіб. У них вилучено 12,9 кілограма наркотичних засобів

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 26 484 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 33 особи.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 43 дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, у яких  шість осіб загинули та 46 – травмовані.

У місті Маріуполі Донецької області 1 березня у покинутому будинку було знайдено мертвим із ножовими пораненнями 24-річного безробітного місцевого жителя.  У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 21-річного безробітного місцевого жителя, який у цьому ж будинку ножем убив потерпілого під час сварки, що виникла після спільного вживання спиртних напоїв. 

У місті Дніпропетровську на місці скоєння злочину працівники міліції  затримали 53-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він декілька хвилин тому на вулиці електрошокером завдав тілесні ушкодження 32-річній безробітній жительці цього ж міста й намагався заволодіти її автомобілем. Потерпілій медичну допомогу надано без госпіталізації.

У Дніпровському районі міста Києва 11 березня у результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 26-річного іноземця. Попередньо встановлено, що він на вулиці міста відібрав у 29-річної безробітної жительки Луганської області мобільний телефон. Викрадене вилучено.

У місті Луганську 11 березня у результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 25-річного громадянина сусідньої держави. Попередньо встановлено, що він проник на територію домогосподарства 32-річного безробітного й викрав бензопилу (вилучено).

У Глибоцькому районі Чернівецької області працівники міліції затримали чотирьох безробітних жителів області, віком 31 та 56 років. Вони за 10 тисяч гривень намагалися продати 27-річній безробітній жительці міста Чернівці 30-річну безробітну жительку міста Бердичева Житомирської області для подальшої сексуальної експлуатації у країнах Європи.

У місті Луганську 8 березня до ГУМНС України в Луганській області спецлінією “101” зателефонував невідомий. Він повідомив, що в приміщенні торгівельно-розважального центру закладено вибухівку. На час перевірки із приміщення було евакуйовано шість охоронців цього центру. Проведеною перевіркою вибухонебезпечних предметів не виявлено. Вжитими заходами працівники міліції встановили, що це безпідставне повідомлення, з хуліганських спонукань, зробив 30-річний безробітний, раніше судимий місцевий житель. Правопорушника затримано.

У місті Луганську 11 березня до міліції зателефонувала невідома. Вона повідомила, що наразі перебуває в одному з кафе міста, а у її сумці – вибухівка. На час обстеження із цього приміщення було евакуйовано 33 відвідувача та обслуговуючого персоналу. Вжитими заходами працівники міліції встановили, що це безпідставне повідомлення, з хуліганських спонукань, зробила 35-річна безробітна місцева жителька, яка таки перебувала у цьому кафе  в стані алкогольного сп’яніння. Правопорушницю затримано.

У місті Луганську 11 березня у квартирі за місцем тимчасового проживання працівники міліції затримали 43-річного іноземця, у якого вилучено чотири мілілітри ацетильованого опію.

У місті Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службовців кредитної спілки. Вони впродовж 2002-2007 років, під виглядом інвестування будівництва житлового будинку в місті Києві, уклали інвестиційні договори з фізичними особами та отримали від них 8,5 млн. грн., які використали не за призначенням. Прокуратурою району порушено  кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 «Шахрайство» КК України.

На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службовців райдержадміністрації. Вони, у порушення вимог Земельного кодексу України та Закону України “Про землеустрій”, незаконно передали в оренду жительці цього району земельну ділянку (площа 50 га), розташовану на території сільської ради. Таким чином, вони завдали збитки місцевій громаді на суму майже 623 тисячі гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 «Зловживання владою або службовим становищем» КК України.

На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили двох приватних підприємців. Вони впродовж останніх двох років, у порушення вимог Закону України “Про телебачення і радіомовлення”, без ліцензії Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, здійснювали на території міста ретрансляцію каналів мовлення. Унаслідок протиправних дій державі завдано збитки на суму 684 тисячі гривень. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.202 «Порушення порядку зайняття господарською та банківською діяльністю» КК України.

ДЗГ МВС України

You may also like...