В Одесі, озброєний ножем нелегал, увійшов у роль «кримінального авторитета»

До Портофранківського відділу міліції міста Одеса надійшло повідомлення про завдання ножового поранення чоловікові. Черговий оперативно направив на місце пригоди слідчо-оперативну групу, де і був затриманий підозрюваний – 23-річний молодий чоловік, мешканець однієї з сусідніх країн. Як було встановлено,  парубок раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння крадіжки та зберігання наркотиків. У райвідділу міліції чоловік розповів правоохоронцям про скоєний ним злочин та як взагалі потрапив на територію України.

Вирішивши будь-яким чином потрапити до Одещини для працевлаштування, він попрямував з дому полями, так як перетинати кордон законним шляхом в його плани не входило. Опинившись вже на території міста Одеса він, зайшовши до першого ліпшого бару, вирішив відсвяткувати вдалий початок свого задуму, а випивши достатньо спиртних напоїв пішов блукати міськими вулицями, так як зупинитися в Одесі було ніде.

Ніч для хлопця видалася довгою та самотньою й вже близько ранку, він таки зустрів трьох парубків в котрих попросив цигарку. Місцеві хлопці йому не відмовили, але ні запальнички, ні сірників в них не виявилося і вони запропонували незнайомцеві пройти до місця мешкання одного з хлопців, на що він одразу ж погодився. Здавалося б, що хлопці порозумілися та одразу знайшли спільну та цікаву тему, яку бурхливо обговорювали по дорозі. Однак, тільки-но всі опинившись у квартирі, між ними раптово виникли незрозумілі суперечки і гість попрямував до кухні, де схопивши ножа, почав погрожувати новоспеченим знайомим його застосуванням. Нажаль його слова не виявились пустими і він таки вдарив ножем одного з хлопців в обличчя, розрізавши йому губу та вибивши декілька зубів. Далі, схопивши його товариша,  зловмисник приставив ножа до його горла і наказав усім лягти на підлогу, погрожуючи вбивством. Аби продемонструвати, що він не жартує, сміливо ткнув ножем у грудну клітину хлопцю. Налякані парубки лягли на підлогу.

А незнайомець, увійшовши у роль «кримінального авторитета», почав розповідати хлопцям про своє яскраве злочинне минуле. Продовжуючи в такому тоні свою розповідь, він сказав, що поріже їх і забере в них усі цінні речі. На той момент хлопці, мабуть, вже попрощались з життям і не мали жодної надії на порятунок, та один з них, не витримавши жахливих історій,  наважився таки вибігти з квартири. Його прикладу послугував і другий. Побачивши, як налякані парубки тікають, покинувши свого товариша напризволяще, зловмисник почав знущатися над хлопцем, спричиняючи йому ножові поранення по тілу.  Прибулі за викликом співробітники міліції й застали на місці злочину хулігана-нелегала.

Наразі вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками ст. 296 «Хуліганство» КК України.

ВЗГ ГУМВС України в Одеській області

МВС України

You may also like...