Пігулки від геморою допоможуть… сісти за грати

В Лебединському районі 17-річний хлопець, розважаючись з друзями, через побите скло в аптеці заліз всередину та викрав… таблетки від геморою. Тепер в нього зявилась ще й головна біль, адже під впливом алкоголю неповнолітній забув, що за такі витівки доведеться відповідати. Ціною таких розваг може бути позбавлення волі на строк до шести років.

Чомусь сьогодні всі розваги підлітків проходять за пляшкою горілки. А випивши зайвого, їх тягне на пригоди, які інколи призводять до неочікуваних наслідків. Героєм нашого матеріалу став 17-річний Іван, якого підозрюють у скоєнні крадіжки з аптеки.

Так, в с. Межиричі до працівників міліції Лебединського райвідділу надійшло повідомлення від формацевта місцевої аптеки, яка повідомила про крадіжку медичних препаратів, а саме ліків від геморою.

Правоохоронцям пришлося доклисти чималих зусиль щоб вийти на слід зловмисників. Опитавши мешканців села, в полу зору до правоохоронців потрапив школяр, який, не дивлячись на ще молодий вік, вже мав судимість й до того ж не погашену (кілька місяців тому йому дали умовний термін покарання за крадіжки металу). Односельці розповідали, що того дня бачили хлопця в компанії нетверезих друзів, які вели себе досить зухвало.
Затримали підозрюваного в школі. Під час бесіди з дільничним інспектором, Іван спочатку все заперечував, адже добре знав, що цього разу не уникнути кримінальної відповідальності. Та, допитавши його друзів, стало зрозуміло, що саме Іван й запропонував скоїти крадіжку. Тим паче вилучені докази на горищі його будинку, які хлопець сховав у тирсі, вказували, що винен.

В кабінеті слідчого він пояснив, що не хотів та не думав, що так станеться, мовляв, якщо перший раз попався на крадіжці – то через гроші, а цього разу -через дурість…

Як зясували правоохоронці, хлопець зростав в неблагополучній родині, зростав з батьком, який ніколи не полишає можливість випити. А вчителі чекають того дня, коли зможуть його випустити.

«Того вечора, як і зазвичай, прийшов до товаришів. Випили півлітру горілки на троьх. А потім потягло на розваги. Сашко, наш товариш розповідав, що посварився з дівчиною й через емоції вибив скло в аптеці. А потім нам спала думка повеселитися, вкравши пігулки від геморою. Самим сміливим виявився я. От і поліз», – каже затриманий. А потім наголосив, що ніякими такими захворюваннями ніхто з них не страждав. Та вивчати історію хвороб затриманих справа не міліціонерів.

Можливо, якби хлопець першого разу усвідомив свою провину, то цієї кримінальної справи могло б і не бути.

Марина Кльова
СЗГ УМВС України в Сумській області

You may also like...