Наиболее резонансные преступления и события в Украине на 19.03.2011 г.

Як повідомили УК в Департаменті зв’язків з громадськістю МВС України,   упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 8 261 заява про злочини. Вжитими заходами 3 322 з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, один факт завдання тяжких тілесних ушкоджень, дварозбійних напади, 28 фактів грабежів, вісім фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 22 особи. У правопорушників вилучено два пістолети, два обрізи мисливської рушниці, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 700 грамів вибухівки та 278 набоїв.
За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано шість осіб. У них вилучено 31,1 кілограмнаркотичних засобів
 
За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 25 063 особи.
За порушеними кримінальними справами заарештовано 12 осіб.
 
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 54 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких шість осіб загинули та 70 – травмовані.
 
У місті Києві 13 березня в лісопарковій зоні було знайдено мертвим з ознаками удушення 33-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох безробітних місцевих жителів, віком 37 та 33 роки, які задушили потерпілого під час сварки, що виникла на ґрунті ревнощів.
 
У місті Золотоноші Черкаської області 17 січня у своєму будинку було знайдено мертвою з ножовим пораненнями 77-річну жінку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 20-річного безробітного місцевого жителя, який проник до будинку потерпілої, вбив її ножем та викрав особисті документи (вилучено).
 
У місті Шахтарську Донецької області 18 березня у результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 37-річного іноземця, який через вікно проник до квартири 60-річної безробітної місцевої жительки й викрав комп’ютер. Викрадене вилучено.
 
У місті Києві 20 лютого до міліції звернувся 61-річний місцевий житель, який заявив, що у приміщенні виставкового центру невідомий викрав його мобільний телефон і об’єктив до фотоапарату. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за скоєння цього злочину працівники міліції затримали 40-річного безробітного жителя міста Черкаси.
 
У місті Шахтарську Донецької області працівники міліції затримали 36-річного безробітного, у квартирі за місцем проживання якого вилучено 410 грамів вибухівки та два електродетонатори.
 
У місті Луганську на вулиці працівники міліції затримали 30-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено 250 грамів вибухівки.
 
На Закарпатті працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили лісничого державного підприємства. Він вимагав та отримав 1,6 тис. грн. хабара від місцевого жителя за надання фіктивної товарно-транспортної накладної на 16 м куб. самовільно зрубаної смереки. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.366 та ч.1 ст.368 «Службове підроблення та одержання хабара» КК України.
 
На Львівщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службовців міської ради. Вони у 2010 році безпідставно видали ордери на три квартири, які в подальшому були приватизовані. У результаті протиправних дій державі завдано збитки на суму понад 300 тисяч гривень. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 «Зловживання владою або службовим становищем» та ч.2 ст.366 «Службове підроблення» КК України.
 
У місті Сумах працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили завідуючу жіночої консультації комунального закладу. Вона вимагала та отримувала хабарі від місцевих жителів за надання їм фіктивних довідок про наявність вагітності. Задокументовано 11 фактів отримання правопорушницею хабарів на загальну суму 3,3 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.366 «Службове підроблення» та ч.2 ст.368 «Одержання хабара» КК України.

You may also like...