Криминальная хроника Украины на 31.03.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 8 508 заяв про злочини. Вжитими заходами 282з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 6 вбивств, 2 факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 4 розбійні напади, 34 факти грабежів, 11 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

 

За незаконне зберігання зброї затримано 12 осіб. У правопорушників вилучено три обрізи мисливських рушниць, три одиниці саморобної вогнепальної зброї та 238  набоїв.
 
За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин вилучено 5 кг наркотичних засобів
 
За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 26 474 особи.
 
За порушеними кримінальними справами заарештовано 18 осіб.
 
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 51 дорожньо-транспортну пригоду з потерпілими, у яких 12 осіб загинули та 68 – травмовані.
 
На околиці міста Новомосковськ Дніпропетровської області 20 березня було знайдено мертвим з тілесними ушкодженнями невідомого чоловіка. Ним виявився житель обласного центру. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано дружину потерпілого та її коханця – жителя міста Дніпропетровськ. Попередньо встановлено, що вони вдень 16 березня в згаданому місті, з метою заволодіння квартирою потерпілого, задушили його, а труп вивезли на околицю міста.
 
В одному з селищ Харківської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано жителя іншого селища. Попередньо встановлено, що він уночі 30 березня в зазначеному селищі увірвався до домоволодіння місцевої жительки, заподіяв ножові поранення господарці (пенсіонерки) та двом її знайомим (теж пенсіонеркам) й викрав мобільний телефон. Від отриманих поранень місцева жителька померла.
 
У місті Ізмаїл Одеської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано двох місцевих жителів. Попередньо встановлено, що вони ввечері 28 березня на вулиці вказаного міста, з метою усунення конкурентів у сфері бізнесу, заподіяли смертельні тілесні ушкодження подружжю.
 
В одному з селищ Донецької області 30 березня у своєму будинку було знайдено мертвим з травмою голови місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано іншого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 28 березня в зазначеному будинку під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв каменем вбив потерпілого.
 
У місті Одеса в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він вранці 28 січня цього року на вулиці згаданого міста викрав з автомобіля місцевого жителя барсетку, у якій знаходилися 1 тис. грн., два мобільні телефони та особисті документи.
 
У місті Синельникове Дніпропетровської області 30 березня в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано громадянина однієї з сусідніх держав, який в серпні 2000 року в зазначеному місті з будинку місцевого жителя викрав металевий посуд.
 
У місті Дніпропетровськ під час проведення санкціонованого обшуку в будинку місцевого жителя вилучено 3,6 кг марихуани.
 
У місті Полтава 30 березня на вулиці затримано громадянина іноземної держави, у якого вилучено 2,9 г марихуани.
 
В Автономній Республіці Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб адміністрації парків-пам’ятників садово-паркового мистецтва. Вони в 2005 році незаконно прийняли рішення про відмову від земельної ділянки площею 4,9 га, яку в подальшому було передано в оренду. У результаті протиправних дій державі завдано збитки на суму понад 5,7 млн. гривень. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).
 
На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника державного підприємства. Він вимагав та отримав 10 тис. грн. хабара від жительки вказаного міста за працевлаштування її на посаду інженера з охорони праці згаданого підприємства. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).
 
На Одещині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника товариства з обмеженою відповідальністю. Він у 2009 році надав до міської ради акт, у якому завищив вартість виконаних робіт з реконструкції зливного колектору. У результаті протиправних дій територіальній громаді міста завдано збитки на суму 1,4 млн. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191 та ч.2 ст.366 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем й службове підроблення).
 
На Херсонщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили двох співробітників державної установи, директора товариства з обмеженою відповідальністю та його заступника. Вони вимагали та отримали 2,5 тис. грн. хабара від приватного підприємця за видачу свідоцтв про допуск до робіт з підвищеним рівнем небезпеки особам, які не проходили навчання. Додатково задокументовано 40 фактів отримання правопорушниками хабарів на загальну суму 10 тис. гривень. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.366 та ч.2 ст.368 КК України (службове підроблення й одержання хабара).
 

 

You may also like...