Для зупинки автомобіля водія-порушника даішникам довелося застосувати вогнепальну зброю

До чергової частини Великоберезнянського райвідділу УМВС України в Закарпатській області 6 квітня надійшло повідомлення начальника ВДАІ та АТІ з обслуговування Перечинського району про надзвичайну пригоду, що сталася в місті Перечин під час несення служби працівниками ДАІ.

Так, наряд у складі двох правоохоронців ніс службу на вул.Червоноармійській в місті Перечині, неподалік кафе “Затишок”. Близько 10.30 ранку міліціонери побачили автомобіль “Шкода-Октавія” темного кольору, який рухався в їхню сторону. Машина періодично різко змінювала напрямок і швидкість руху, чим створювала небезпеку для інших учасників дорожнього руху.

На законну вимогу працівників міліції зупинитися водій “Шкоди” не відреагував, а направив автомобіль на них, намагаючись скоїти наїзд. Після цього міліціонери розпочали переслідування втікача на автомобілі. Зловмисник не зупинявся, і на лісовій дорозі неподалік села Смерекове один із правоохоронців застосував табельну зброю, зробивши два постріли в повітря із пістолета Макарова та шість пострілів по колесах автомобіля зловмисників. Кулі пробили переднє ліве колесо автомобіля, і через якийсь час той зупинився. Людських жертв та поранених немає.

Правоохоронці затримали водія-втікача. Ним виявився 39-річний безробітний житель м.Чоп, який перебував у стані алкогольного сп’яніння. На нього складено адмінпротокол за правопорушення, передбачене ч.1 ст.130 КупАП.

Остаточно правомірність застосування зброї працівниками ДАІ у цьому випадку повинна встановити прокуратура.

Наразі матеріали направлено до прокуратури для прийняття рішення щодо порушення кримінальної страви стосовно водія-порушника.

Г.І. Валюк, ВЗГ УМВС України в Закарпатській області

МВС України

 

You may also like...