За право обійняти вакантну посаду хабарник організував цілий аукціон

В умовах безробіття та адміністративної реформи, що супроводжується скороченням робочих місць, для окремих керівників бюджетних структур кожна нова вакансія, що визволяється, стає об’єктом торгів.

На жаль, не стримався від спокуси «легко заробити» заступник директора державного вугільного підприємства одного з міст області. За право обійняти посаду інженера з охорони праці, що з’явилася на шахті, він організував цілий аукціон. Його «переможцем» виявився кандидат, який запропонував максимальну ціну за працевлаштування – 10 тисяч гривень. Правда, комерційна активність цього керівника і самі торги не залишилися таємницею для оперативників Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Луганській області, які порушили всі плани хабарника і затримали його в момент одержання хабара.

Наразі стосовно посадової особи прокуратурою порушено кримінальну справу за ч.2 ст.368 «Одержання хабара» КК України. Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років із позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років із конфіскацією майна.

Відділ зв’язків з громадськістю УМВС України в Луганській області

МВС України
 

You may also like...