На Донеччині за скоєння розбійного нападу затримано псевдоміліціонерів

Днями в міліцію м. Красноармійська за  скоєння розбою потрапили двоє місцевих жителів. Здавалося б, нічого незвичайного тут не було: двоє молодих дармоїдів, які не мали певної роботи, але полюбляли  розгульне життя, відібрали у жінки золоту прикрасу. Проте здивуватися правоохоронцям все ж довелося, коли жертва повідомила подробиці того, що трапилося:  виявляється, нальотчики самі представилися їй працівниками міліції.

Зловмисники запримітили її в місцевому кафе, а коли на пів четверту ранку жінка покинула заклад, пішли за нею. Вже біля її будинку хлопці представилися працівниками міліції і почали вимагати гроші нібито за розбитий в кафе келих. При цьому один вдавав, що дзвонить по мобільному начальникові і питає, чи доставляти затриману у відділення. Коли «підозрювана» не піддалася на їх прийоми і спробувала зайти в під’їзд, її ударили в обличчя і зірвали з шиї  коштовний золотий ланцюжок із кулоном.

На повідомлення по лінії «102» першим прибув наряд державної служби охорони. Дізнавшись всі подробиці події, а також  прикмети лиходіїв, правоохоронці приступили до пошуку своїх  псевдоколег.

Буває так, що при пошуку якої-небудь речі перериваєш весь будинок, по кілька разів в сум’ятті оглядаючи одні і ті ж місця, поки спокійно не подумаєш: «Де ж пропажа може бути, і де вона була востаннє?». За словами молодшого інспектора групи затримання Красноармійського МВДСО прапорщика міліції Руслана Виродова, після безрезультатних пошуків по околицях вони  вирішили перевірити чи немає підозрюваних в тому самому кафе, з якого вийшла потерпіла. Ідея, звичайно, була напівфантастичною, але знаючи особливості наших правопорушників, відчайдушність і винахідливість яких частенько змішується з відвертою дурістю, її теж варто було перевірити. Після перевірки з’ясувалося, що  нальотчики і справді повернулися в кафе, де продовжили відпочивати! Коли їх показали потерпілій, та упевнено впізнала своїх кривдників, а пізніше і свою прикрасу, яка, за її словами, коштувало більше 2,5 тисяч гривень.

Природно, затримані міліціонерами не були. Один із них нещодавно служив в армії, де йому доводилося нести в службу в патрулі – це і допомогло більш менш достовірно влаштувати «виставу». Але, як бачимо, хорошого з цього нічого не вийшло.

Марк Ткаченко, УДСО при ГУМВС України в Донецькій області

МВС України

You may also like...