Хотів піти в армію, а доведеться – в тюрму…

В Білопільському районі працівники міліції затримали двох товаришів, які обікрали свого друга з Неригайлівського району. Будучи добряче напідпитку, молодики згадали, що їхній 25-річний приятель заборгував їм ДВД-диски. Тож, виламавши двері його будинку, хлопці вирішили помститися та забрати ДВД-програвач…

Подія трапилась в Недригайлівському районі. Вночі до чергової частини міліції зателефонував стурбований молодий чоловік та повідомив, що його товариші декілька хвилин тому його обікрали. Правоохоронцям він розповів, що поки він спав двоє його приятелів з сусіднього села вибили вхідні двері будинку та доки він вдягався забрали його ДВД-плеєр. «Я навіть наздогнав їх, – каже потерпілий Дмитро, – але, улагодити конфлікт мирно хлопці відмовилися, тож, вирішив звернутися до міліції за допомогою». Де знайти кривдників молодик також розповів, адже добре знав їхню адресу та неодноразово бував у хлопців вдома.

 «На візит міліціонерів, – каже Олександр Крива, начальник управління кримінального розшуку Сумської області,- хлопці явно не очікували, адже вкрадене навіть не збиралися ховати. А ДВД-плеєр, який одразу вилучили зараз знаходиться у відділку міліції».

В кабінеті слідчого затриманий на ім’я Микола розповів, що того вечора він разом з Антоном та іншими своїми товаришами випили горілки, (скільки саме не пам’ятає), після чого їх потягло на «подвиги». Близько другої ночі молодики вирішили поїхати до сусіднього села, продовживши розваги. А по дорозі згадали, що їхній товариш брав диски з фільмами та вже тривалий час не повертав. «Тож, знайшлася причина навідатися в гості», – каже горе-товариш. А потім продовжив: «Ми спочатку постукали в двері, ніхто не відчиняв, тому, разом з Антоном ми їх вибили та зайшли до будинку. В очі потрапив ДВД-плеєр, який і вирішили забрати з собою».

На питання правоохоронців, що в цей час робив Дмитро, якого вони обікрали, відповіли, що спочатку він нічого не зрозумів, адже був сонний, та поки одягнувся, приятелі встигли піти.

Намагаючись хоч якось поліпшити покарання, один з приятелів розповів, що збирається до армії, тож благав його не карати. Та хоча раніше молодики кримінального минулого не мали, їхні знайомі та близькі характеризували їх не дуже гарно: частенько бачили п’яними й постійно вони були «героями» якихось конфліктних ситуацій.

Сьогодні Антон та Микола знаходяться під вартою. Стосовно них порушили кримінальну справ у за ч. 3, ст.. 185 Кримінального Кодексу України «Крадіжка». Їм загрожує шестирічне ув’язнення. Такою ціною дружби може стати дружба Дмитра, Антона та Миколи, які ще недавно їздили один до одного в гості, разом знайомилися з дівчатами, розважалися, а сьогодні вони – найзапекліші вороги.

Марина Кльова
СЗГ УМВС України в Сумській області

You may also like...