На Сумщині правоохоронці викрили служителя Феміди

На Сумщині стосовно голови міськрайонного суду  порушено кримінальну справу за незаконне втручання в роботу  автоматизованої системи документообігу суду. Відтак, підприємлива суддя отримувала право розглядати ті процесуальні справи, в яких вона була зацікавлена.

До працівників УБОЗу  надійшла інформація, що голова одного з   міськрайонних судів Сумської області отримала хабар у сумі 100 тисяч гривень від  двох осіб за винесення завідомо неправосудного рішення, згідно якого останнім призначалося покарання, не пов’язане з позбавленням волі.

Під час слідства було встановлено, що жінка  особисто грошей не брала, а все вирішувала через свого 25-річного сина. Він заздалегідь домовлявся про зустрічі з підслідними та отримував гроші, які потім передавав  матері.

«Затримати сина жінки  «на гарячому» не вдалося, – розповідає начальник УБОЗ УМВС в Сумській області Валерій Ефремов. –  Коли правоохоронці приїхали в зазначене місце, де повинна була відбутися передача грошей, останній, мабуть, щось запідозрив і втік. Затримати його вдалося лише через тиждень в сусідній області, де той переховувався».

Під час слідства, правоохоронці  з’ясували, що з метою збагачення, 55-річна суддя,  здійснювала  тиск на підлеглих працівників і примушувала їх вносити неправдиві відомості в автоматизовану схему документообігу суду – комп’ютерну програму «Документообіг загальних судів».  В результаті таких операцій справа, якою була зацікавлена пані суддя, потрапляла на розгляд тільки до неї. «Такий випадок на Україні зареєстровано вперше, – зазначив начальник обласного УБОЗу, – ніхто, до цієї судді, так нахабно не використовував своє службове становище задля власного збагачення».

На сьогодні стосовно служителя Феміди працівники прокуратури за матеріалами УБОЗ УМВС в Сумській області порушили кримінальну справу за ч.1 ст.376-1, ст.2, ст.368 та ч.1 ст. 364 Кримінального Кодексу України.

Що ж стосується сина-спільника, стосовно нього порушено кримінальні справи за чотирма статтями Кримінального Кодексу України: ч.4 ст.27, ч.1 ст.369, ч. 2 ст.15, ч.3 ст. 190.

Враховуючи тяжкість обвинувачень, покаранням судді може бути до 10 років позбавлення волі, а її нащадок може отримати до 8 років позбавлення волі.

ВЗГ УМВС України в Сумській області
       
МВС України
 

You may also like...