В поисках «Кагора», молодой оболтус обокрал церковь

Коли настоятель храму Введення Пресвятої Діви Марії, розташованого в місті Мерефа Харківського району, зранку прийшов до церкви, то помітив, що скло віконця, яке виходить у двір храму, розбите…

Чоловік відразу зрозумів, ставався злочин. Згодом у приміщені церкви настоятель виявив зникнення двох дерев’яних хрестів із металевими розп’яттями, ікон, металевої вази, кадила та електричної побутової техніки. З заявою про крадіжку він одразу звернувся до працівників Харківського РВ ГУМВС України в Харківській області.

 

 

До місця пригоди виїхала слідчо-оперативна група та експерт-криміналіст. Злодія затримали того ж дня. Упродовж кількох годин працівники сектору кримінальної міліції у справах дітей Харківського райвідділу вийшли на 21-річного жителя міста Південне Харківського району. Всі викрадені речі, які, до речі, не представляють історико-культурних цінностей, вилучено.

Оперативники встановили, що затриманий не працює, неодноразово був засуджений за подібні злочини. В той день хлопцю дуже хотілося похмелитися, бо напередодні він добряче напився з друзями. Саме в такому стані йому прийшла думка обікрасти храм. Мета була єдина – випити, бо там, був упевнений він, є «Кагор». Але коли хлопець потрапив до храму, дорогоцінного вина не знайшов. Не довго думаючи, поклав до сумки кілька речей, які збирався продати або обміняти на випивку. В момент, коли зловмисник обмірковував план збуту краденого, його й затримали оперативники Харківського райвідділу.

Наразі стосовно зловмисника слідчим відділом Харківського РВ порушено кримінальну справу за ч.3 ст.185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Ця стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Наразі підозрюваний затриманий в порядку ст. 115 КПКУ та утримується в ізоляторі тимчасового тримання Харківського РВ.

 

ВЗГ ГУМВС України в Харківській області

You may also like...