Наиболее резонансные преступления и события в Украине на 31.05.2011 г.

Як повідомили УК в Департаменті зв’язків з громадськістю МВС України, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 8 999 заяв про злочини. Вжитими заходами 3 340 з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, чотири факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, сім розбійних нападів, 31 факт грабежу, сім фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано дев’ять осіб. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї та 176 набоїв.
За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано сім осіб. У них вилучено 11,1 кілограмнаркотичних засобів.
За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 19 567 осіб.
За порушеними кримінальними справами заарештовано 19 осіб.
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 79 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких  13 осіб загинули та 117 – травмовані.
 
У місті Вознесенську Миколаївської області 16 травня на вулиці поблизу міського парку було  знайдено мертвим з тілесними ушкодженнями 51-річного безробітного місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 23-річного безробітного місцевого жителя, який на вулиці  міста завдав смертельні тілесні ушкодження потерпілому під час раптово виниклої сварки.
 
У Голопристанському районі Херсонської області 15 травня поблизу насосної станції Каховського магістрального каналу у воді було знайдено тіло невідомої жінки, віком до 30 років. За висновком судово-медичної експертизи її смерть сталася внаслідок удушення.Вжитими заходами її особу встановлено. Нею виявилася 41-річна жителька міста Енергодара Запорізької області, яка розшукувалася як безвісти відсутня. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох безробітних жителів міста Жовтих Вод Запорізької області, віком 40 та 39 років, які на околиці селища задушили потерпілу під час раптово виниклої сварки, а тіло вкинули у воду. 
 
У місті Чернівцях 27 травня у власному будинку було знайдено мертвим 52-річного безробітного. За висновком судово-медичноїекспертизи його смерть сталася внаслідок вогнепального дробового поранення. У результаті проведення оперативно-розшукових заходівпрацівники міліції затримали 79-річного місцевого жителя, який пострілом з обрізу мисливської рушниці вбив свого сина під час раптововиниклої сварки. Зброю вилучено.
 
У місті Краматорську Донецької області 29 травня на подвір’ї власного домогосподарства було знайдено мертвим з тілесними ушкодженнями 21-річного безробітного. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 23-річного безробітного місцевого жителя, який на подвір’ї домогосподарства задушив господаря під час раптово виниклої сварки.
 
 В Оболонському районі міста Києва 28 травня у своїй квартирі знайдено мертвим з ножовими пораненнями та ознаками удушення 61-річного безробітного. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 34-річну особу без певного місця проживання і роботи. Попередньо встановлено, що він у квартирі ножем убив потерпілого під час сварки, що виникла після спільного вживання спиртних напоїв.
 
У місті Полтаві 16 травня до приміщення відділення банку зайшов невідомий. Він, погрожуючи предметом, схожим на пістолет, відібрав у касира відділення 17 тисяч гривень й втік. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою у скоєнні цього злочину працівники міліції затримали 33-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя. Вживаються заходи щодо розшуку зброї.
 
 
У місті Черкасах 30 травня до міліції спецлінією “102” зателефонувала невідома. Вона повідомила, що в місті в житловому будинку закладено вибухівку. На час проведення перевірки було евакуйовано 20 жителів будинку. Вибухонебезпечних предметів не виявлено. Вжитими заходами встановлено, що це безпідставне повідомлення, з хуліганських спонукань, зробила 9-річна місцева жителька.
 
У Шевченківському районі міста Києва 30 травня у результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 26-річного іноземця. Попередньо встановлено, що він на вулиці міста спільно з невідомим з автомобіля 32-річного безробітного киянина викрав пакет, у якому було сім тисяч доларів США. Викрадене вилучено. Вживаються заходи щодо розшуку та затримання співучасника злочину.
 
На станції Харків-Пасажирський Південної залізниці (Харківська область) 30 травня у приміщенні вокзалу затримано 36-річного іноземця , у якого вилучено 15,6 г канабісу.
 
 
В Автономній Республіці Крим працівники  Державної служби боротьби з економічною злочинністю затримали   директора філії публічного акціонерного товариства та двох працівників цієї ж банківської установи. Вони створили п’ять фіктивних підприємств й упродовж минулого року через їх розрахункові рахунки здійснили ряд фінансових операцій на загальну суму понад 100 мільйонів гривень. Слідчим управлінням ГУМВС порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.205 «Фіктивне підприємництво» та ч.2 ст.358 «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів» КК України.
 
У Дніпропетровській області працівники  Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора товариства з обмеженою відповідальністю. Вона у вересні 2007 року на підставі неправдивих відомостей щодо свого фінансового стану отримала в публічному акціонерному товаристві кредит у сумі понад 612 тисячі гривень, який не повернула. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.222 «Шахрайство з фінансовими ресурсами» КК України.
 
В Одеській області працівники  Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора комунального підприємства. Вона вимагала та отримала одну тисячу доларів США хабара від приватного підприємця за узгодження місця розташування торгівельного майданчика на території міського пляжу. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 «Одержання хабара» КК України.
 
У місті Севастополі працівники  Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили працівника одного з відділів Головного управління Держкомзему в місті. Він вимагав та отримав 800 доларів США хабара від приватного підприємця за проведення перевірок додержання вимог земельного законодавства у своїх конкурентів. Органами прокуратури  порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 «Одержання хабара» КК України.

You may also like...