Ніж у спину від… рідної мами

«У правій руці я тримала ніж, після чого завдала Артему удар в спину. Він хитнувся… Пізніше ніж я поклала в його кімнаті у висувний ящик», – спокійно розповідала слідчому підозрювана у замаху на життя сина, 58-річна мешканка одного з кримських сіл.

Ця зустріч жінки з представниками правоохоронних органів – не перша. З’ясувалося, що в 2002 році зловмисниця вже була судима за вбивство знайомого. А через дев’ять років від її руки постраждав близький родич…

Відносини в родині були досить напруженими. Між родичами нерідко спалахували скандали через те, що свекруха – Катерина Василівна – не зійшлася з невісткою в поглядах на виховання грудного онука.

Вдень 26 травня невістка пішла гуляти з дитиною. Катерина Василівна випила і завела розмову про наболіле з сином Артемом. Бесіда родичів незабаром переросла у скандал. Син вибіг з кімнати і грюкнув у люті дверима так, що розлетілося скло. Ця сварка стала для нього фатальною.

Розпалена алкоголем жінка не змогла просто так стерпіти образу. Вона відправилася на кухню, взяла зі столу ніж і увійшла в кімнату до сина. Хлопець стояв до неї спиною. Недовго думаючи, мити завдала синові удар. Постраждалий скрикнув і впав на підлогу. Ніж Катерина Василівна залишила тут же, в ящику столу.

«Швидку допомогу» і міліцію викликала дружина Артема, яка повернулася з прогулянки. Підозрювану у скоєнні злочину затримали того ж дня.

Їй інкримінуються діяння, передбачені п.13 ч.2 ст.115 КК України – умисне вбивство, вчинене особою, яка раніше вчиняла умисне вбивство. Санкція статті – позбавлення волі на термін від 10 до 15 років або довічне ув’язнення.

У даний час 22-річного потерпілого прооперували, його стан стабільний.

Триває слідство.

(імена змінено з етичних міркувань)

Марія Швецова
, ВЗГ ГУМВС України в АР Крим

МВС України

You may also like...