Найбільш резонансні злочини та події в Україні на 04.06.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 8 847заяв про злочини. Вжитими заходами 3 223 з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів –5вбивств, 4факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 6 розбійних нападів, 40 фактів грабежу, 5 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 14 осіб. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці, три одиниці саморобної вогнепальної зброї, дві гранати та 349 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 10 осіб. У них вилучено 12,4 кілограма наркотичних засобів.
 
За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 17 303 особи.
За порушеними кримінальними справами заарештовано 29 осіб.
 
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 77 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 8 осіб загинули та 92 – травмовані.
 
В одному з селищ Сумської області 2 червня після гасіння пожежі в будинку пенсіонерки, було знайдено мертвими господарку та місцеву жительку. За висновком судово-медичної експертизи, їх смерть сталася внаслідок ушкодження внутрішніх органів. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано жителя зазначеного села, учня ліцею. Попередньо встановлено, що він удень 1 червня у вказаному будинку, з метою помсти, заподіяв смертельні тілесні ушкодження потерпілим, після чого викрав 50 грн. й підпалив будинок.
 
У місті Маріуполь Донецької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 31 травня на вулиці зазначеного міста під час раптово виниклої сварки ножем убив іншого місцевого жителя.
 
У місті Луганськ 2 червня в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано громадянина сусідньої держави та жителя одного з міст Луганської області. Попередньо встановлено, що вони, разом з ще одним спільником, увечері 17 травня на вулиці вказаного обласного центру скоїли пограбування місцевого жителя.
 
У місті Южноукраїнськ Миколаївської області 3 червня в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано трьох громадян сусідньої держави. Попередньо встановлено, що вони впродовж цього року на території згаданої області скоїли ряд крадіжок.
 
У Дарницькому районі Києва 3 червня затримано двох громадян однієї з республік кавказького регіону у яких вилучено по 0,5 г кокаїну.
 
На Миколаївщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника колективного сільськогосподарського підприємства. Він підробив список пайовиків згаданого підприємства та протокол їх загальних зборів, у результаті чого було незаконно відчужено дві земельні ділянки загальною площею 4,18 га. У результаті протиправних дій зазначеному підприємству завдано збитки на суму майже 554 тис. гривень. Органами слідства МВС України порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 КК України (шахрайство).
 
На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітницю колишнього колективного сільськогосподарського підприємства. Вона впродовж 2007-2008 років під час реалізації об’єктів нерухомості зазначеного підприємства вносила в договори купівлі-продажу фіктивні відомості щодо отримання коштів. У результаті протиправних дій пайовикам згаданого підприємства завдано збитки на суму майже 554 тис. гривень. Органами слідства МВС України порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).
 
На Харківщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб державного підприємства. Вони в лютому цього року підробили приватизаційні документи, на підставі яких, право власності на приміщення гуртожитку згаданого підприємства набули треті особи. У результаті протиправних дій державі завдано збитки на суму понад 200 тис. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 КК України (службове підроблення).
 
 

You may also like...