Бізнесмени вирішили самі себе звільнити від кредитних зобов’язань і… сіли на лаву підсудних

Банківська сфера є занадто привабливою для економічного криміналітету. Одне з таких злочинів довелося документувати співробітникам Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Луганській області. У їхнє поле зору потрапили посадові особи одного з іноземних підприємств. Як було встановлено стражами економіки, посадові особи цього підприємства отримали в Луганській обласній дирекції одного з банків кредитні кошти в сумі 1 мільйон 370 тисяч гривень. Така сума їм була видана під заставу у вигляді виробничого устаткування.

Однак надалі бізнесмени вирішили самі себе звільнити від кредитних зобов’язань і стали тринькати, як говориться, ліворуч і праворуч заставне майно, чого робити за законом не можна. У підсумку на цьому підприємстві «випарувалося» дороге устаткування вартістю 1 мільйон 200 тисяч гривень.

За завдані збитки банківській установі шляхом продажу заставного майна стосовно керівників цього іноземного підприємства порушена кримінальна справа за ч. 5 ст. 191 «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем» КК України. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Відділ зв’язків із громадськістю УМВС у Луганській області

You may also like...