В Криму викрито злочинну групу шахраїв, які «відмили» 38 мільйонів гривень

В Автономній Республіці Крим закінчено кропітку роботу слідчих прокуратури та працівників УБОЗ щодо збирання доказів вини учасників злочинного угруповання, котре шахрайським шляхом заволоділо державним санаторієм, що розташоване на узбережжі Чорного моря. Матеріали кримінальної справи направлено до суду.

Формування шахраїв діяло під керівництвом киянина – директора ТОВ, який організував втілення злочинного задуму за допомогою колишнього заступника директора одного з філіалів української профздравниці та досвідченого юриста.

Зловмисники розпочали діяльність ще у 2003 році, коли шахрайським шляхом, попередньо створивши фіктивну заборгованість перед одним із ТОВ, заволоділи санаторієм. В подальшому легалізували отримане майно, продавши його новоствореному ЗАТ, засновниками якого були учасники угруповання.

Таким чином, зловмисники привласнили держмайно вартістю 38 мільйонів гривень.

Дії фігурантів кваліфіковані як шахрайство та легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, учинені організованою групою в особливо великих розмірах (ч.4 ст.190 та ч.3 ст.209 КК України).

Перспектива на найближчі 8-15 років у зловмисників не найпривабливіша – це перебування в місцях позбавлення волі, при чому з конфіскацією майна.

ГУБОЗ МВС України

You may also like...