Як колишній зять тещу обікрав

Добре знаючи звички тещі та яким майном володіє 68-річна жінка, колишній родич заліз до її гаражу. Звідти викрав мотоцикл, драбину. Господарка оцінила свої збитки у 1,5 тис. гривень. Крадій збув «здобич» за 300 гривень невідомому чоловікові. 

Одного дня пані Олена разом з дочкою вирішили поїхати до свого гаражу, забрати деякі речі. «Та ми там не були вже кілька років, ось і вирішили перевірити. Приїхали туди, а там… замок зірваний, двері ледь-ледь прикрити і пропало багато речей, серед яких і мотоцикл» – розказувала потім літня жінка дільничному. Постраждалі припускали, що обікрасти їх міг тільки колишній родич – екс-чоловік доньки Олег. Він добре знав де знаходиться гараж. До того ж чоловік ніде не працював. На що жив, залишалося здогадкою.

За перевірку цієї версії узялися правоохоронці і в скорості з’ясували, що жінки мали рацію.

Ще перебуваючи в родинних відносинах, взаємини між зятем та тещею не склалися. «То пізно прийшов з роботи та ще й випивши, то не туди речі поклав, то зарплатня маленька» – бідкалася перед сусідами теща. В очі зятю вона незадоволення не виказувала, побоювалася. Та незважаючи на свою нелюбов до Олега, дозволяла йому користуватися гаражем та мотоциклом, які дісталися їй у спадок від померлого чоловіка.

Згодом сім’я Олега та Катерини розпалася і 45-річний чоловік переїхав до садового будинку, адже іншого житла він не мав. З роботи його також звільнили за прогули та надмірне вживання алкоголю. На життя доводилось перебиватися випадковими заробітками.

Одного разу він згадав про тещин гараж, а тут ще і покупець підвернувся на старенький мотоцикл. Грошей не було і тому чоловік наважився на злочин: «Теща все одно не користується мотоциклом тож для неї великого горя не буде» – так міркував колишній родич. Коли потрапив до гаражу, вирішив забрати і інші речі. Загрузив усе на мотоцикл з коляскою та повів до свого житла. На ранок продав малознайомому чоловікові. Мотоцикл сторгувалися за 200 гривень, а все інше отримав ще 100.

Сьогодні у відношенні підозрюваного вирішується питання про порушення кримінальної справи за ст. 185 ч. 3 КК України «Крадіжка поєднана з проникненням у житло або інше помешкання». Крім того продовжуються пошуки того чоловіка який купив явно крадений транспорт. За цей вид діяльності також передбачена кримінальна відповідальність за ст. 198 КК України «Придбання майна, свідомо здобутого злочинним шляхом». Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді арешту до 6 місяців або позбавлення волі до 3-х років.

Тетяна Меняйло, СЗГ Шосткинського МВ ГУМВС України в Сумський області
 

You may also like...