Наиболее резонансные преступления и события в Украине на 28.07.11 г.

Як повідомили «УК» в Департаменті зв’язків з громадськістю ВЗГ УМВС України, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 9 575 заяв про злочини.

За незаконне зберігання зброї затримано 24 особи. У правопорушників вилучено пістолет, гвинтівку, три обрізи мисливських рушниць, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, 600 г вибухівки та 382 набої.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано сім осіб. Вилучено 11,7 кгнаркотичних засобів.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 96 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 10 осіб загинули та 118 травмовані.

У місті Полтава 27 липня в будинку 50-річної місцевої жительки було знайдено мертвими з травмами голови господарку та її 28-річного сина. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 50-річного безробітного чоловіка потерпілої. Попередньо встановлено, що він уночі 23 липня в зазначеному будинку під час сварки на ґрунті ревнощів молотком вбив потерпілих.

У Тернополі в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 36-річну безробітну місцеву жительку. Попередньо встановлено, що вона вночі 25 липня в зазначеному місті в будинку за місцем свого проживання під час сварки на ґрунті неприязних відносин задушила матір свого чоловіка, після чого, з метою приховування злочину, зімітувала напад невідомих на вказаний будинок.

На Київщині до суду направлено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.28, ч.3 ст.262, ч.3 ст.265, ч.4 ст.267-1 (викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин чи радіоактивних матеріалів або заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем, незаконне поводження з радіоактивними матеріалами й порушення правил поводження з вибуховими, легкозаймистими та їдкими речовинами або радіоактивними матеріалами) КК України відносно організованої злочинної групи в складі трьох громадян. Вони на території зони відчуження Чорнобильської АЕС з пункту захоронення радіоактивних відходів Державного спеціалізованого підприємства викрали майже 3,5 тонн металевих труб.

У місті Харкові в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали трьох місцевих жителів, віком 19 та 20, усі без постійного місця роботи, двоє раніше судимі. Попередньо встановлено, що вони впродовж квітня – травня цього року на території вказаного міста скоїли три незаконні заволодіння транспортними засобами та дев’ять крадіжок особистого майна громадян.

У місті Луганську 27 липня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 39-річного громадянина однієї з сусідніх держав. Попередньо встановлено, що він уранці 24 липня в зазначеному місті в під’їзді житлового будинку відібрав у двох місцевих жительок, віком 14 та 9 років мобільні телефони.

У місті Торезі Донецької області працівники міліції затримали 43-річного безробітного, у будинку якого вилучили 600 г вибухівки.

У місті Підгайцях Тернопільської області на вулиці працівники міліції затримали 43-річного безробітного жителя Підгаєцького району, в якого вилучили пістолет ТТ.

На Житомирщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб приватного підприємства. Вони в 2008 році надали до банківської установи неправдиві відомості щодо наявності заставного майна, у результаті чого отримали 2,5 млн. грн. кредиту, який не повернули. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.222 (шахрайство з фінансовими ресурсами) КК України.

На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили виконуючого обов’язки директора товариства з обмеженою відповідальністю. Він у 2009 році підписав акти виконаних робіт із будівництва житлового будинку, обсяг та вартість яких були завищені. У результаті протиправних дій державі завдано збитки на суму 510,2 тис. гривень. Прокуратурою району міста Луганська порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

На Львівщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову комітету державного підприємства. Він, на підставі підроблених документів, без проведення тендерних торгів, придбав за завищеною вартістю обладнання для обробки деревини, чим завдав збитки державі на загальну суму 128,2 тис. гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення) КК України.

У Харківській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили старшого викладача кафедри фізіології одного з вищих навчальних закладів. Він вимагав та отримав 10 тис. грн. хабара від двох місцевих жителів за сприяння їм у вступі до вказаного навчального закладу. Прокуратурою району міста Харкова порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

«УК»

You may also like...