На Донетчині затримано двох ґвалтівників 17-річної дівчини

У чергову частину Добропільського МВ звернулася 17 – річна мешканка м. Белозерське і повідомила про те, що під загрозою застосування ножа її зґвалтували двоє хлопців.

– За пару годин підозрювані були затримані, – розповідає начальник Бєлозерського МВМ Добропільського МВ майор міліції Сергій Лісицин. – Ними виявилися двоє місцевих 20-річних жителів, один з яких раніше відбував покарання в місцях позбавлення волі за розбійний напад, а другий – колишній хлопець потерпілої.

Ввечері того дня дівчина, прогулюючись містом, зустріла свого колишнього хлопця, який був у компанії двох нових друзів. В ході розмови парубки запросили дівчину на квартиру, нібито просто попити пиво, а вона їм допоможе накрити на стіл. Дівчина погодилася. Вже на місці, розпиваючи слабкоалкогольні напої, один із хлопців почав активно приставати до гості, не приховуючи своїх бажань. Дівчина почала чинити опір, чим ще дужче його розсердила. Тоді молодик схопив кухонний ніж і, демонструючи його перед обличчям жертви, сказав, що живою вона з квартири не вийде. Потерпіла намагалася заспокоїти хлопця, і кілька разів робила спроби вирватися з квартири, тим самим ще більше дратувала підозрюваного. Вона просила допомоги у його друзів, один з яких був її добрим знайомим, на що чула тільки: «Ми нічого не можемо зробити». Залякавши дівчину до смерті, застосовуючи до неї фізичну силу, насильник добився бажаного. А в цей час в сусідній кімнаті квартири знаходився колишній бойфренд потерпілої, який спокійно спостерігав за тим, що відбувається та… чекав своєї черги.

За цим фактом порушено кримінальну справу за ч.3 ст.152 (зґвалтування неповнолітньої) КК України. Наразі триває слідство. Максимальний термін, який загрожує зловмисникам, 12 років позбавлення волі.

Наталія Гентюк
Прес-служба Добропільського МВ
ГУМВС України в Донецькій області

You may also like...