Наиболее резонансные преступления и события в Украине на 01.08.2011 г.

Як повідомили «УК» в Департаменті зв’язків з громадськістю ВЗГ УМВС України, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6 436 заяв про злочини.

За незаконне зберігання зброї затримано 10 осіб. У правопорушників вилучено три одиниці саморобної вогнепальної зброї, 13 електродетонаторів, 2,1 кг вибухівки та 60 набоїв.
 
За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано п’ять осіб. Вилучено 4,4 кг наркотичних засобів.
 
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 127 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких  21 особа загинула та 55 травмовані.
 
У місті Донецьку 31 липня на місці скоєння злочину працівники міліції затримали 24-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він в будинку за місцем свого проживання під час сварки на ґрунті неприязних відносин убив сокирою своїх батьків.
 
У Генічеському районі Херсонської області 31 липня на місці скоєння злочину працівники міліції затримали 21-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він на вулиці під час раптово виниклої сварки вбив ножем жителя вказаного району та заподіяв ножове поранення грудей іншому місцевому жителю. Останнього госпіталізовано.
 
У місті Новогродівці Донецької області працівники міліції затримали 29-річного безробітного місцевого жителя, у гаражі якого вилучили 450 г вибухівки.
 
У місті Жданівці Донецької області працівники міліції затримали 29-річного безробітного місцевого жителя, у квартирі якого вилучили1,3 кг вибухівки та 13 електродетонаторів.
 
На Житомирщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили заступника головного лікаря однієї з районних лікарень. Він вимагав та отримав 3 тис. грн. хабара від жителя міста Житомира за сприяння йому в отриманні групи інвалідності. Хабарника затримано. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.
 
На Сумщині до суду направлено кримінальну справу, порушену за ч.3 ст.28, ч.5 ст.191, ч.2 ст.205, ч.2 ст.209, ч.3 ст.212, ч.3 ст.358, ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем; фіктивне підприємництво; легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, ухилення від сплати податків; підроблення документів, печаток бланків їх збут, використання підроблених документів; зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення) відносно організованої злочинної групи в складі директорів двох приватних підприємств та директора товариства з обмеженою відповідальністю. Встановлено, що вони впродовж останніх трьох років створили ряд фіктивних підприємств й через їх розрахункові рахунки незаконно здійснили фінансові операції на суму понад 1,6 млн. гривень.
 
У Херсонській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора та його заступника одного із місцевих заповідників. Встановлено, що вони вимагали від громадян хабарі за безперешкодний вилов водних ресурсів в акваторії вказаного заповідника. Задокументовано отримання хабарів на загальну суму 60 тис. гривень. Прокуратурою зазначеної області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 (одержання хабара) КК України.
 
У Черкаській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора товариства з обмеженою відповідальністю. Встановлено, що він у цьому році вніс до податкової декларації з податку на додану вартість неправдиву інформацію про господарську діяльність вказаного товариства. У результаті цього до державного бюджету не було сплачено обов’язкових платежів на загальну суму 2,9 млн. гривень. Прокуратурою зазначеної області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.
 
«УК»

You may also like...